Annons:

  • Sverigefavoriten Doug Seegers tillbaka på Hulingen 

    Doug Seegers gjorde ett bejublat framträdande på Hotell Hullingen i Hultsfred i torsdags kväll. Foton: Stefan Härnström

  • Sverigefavoriten Doug Seegers tillbaka på Hulingen 
  • Sverigefavoriten Doug Seegers tillbaka på Hulingen 

Sverigefavoriten Doug Seegers tillbaka på Hulingen 

Doug Seegers släppte lagom till sommarens Sverigeturné ett tredje album med namnet "A Story I Got To Tell" och efter de inledande spelningarna på Öland var han på torsdagskvällen tillbaka i Hultsfred.

Annons:

Historien om hur han hemlös och tärd av missbruk upptäcktes av Jill Johnson inför hennes program ”Jills veranda” behöver nog inte upprepas ännu en gång. Man kan bara konstatera att Doug har ett mycket speciellt förhållande till sin svenska publik. Ja, publik var det gott om på Hulingen den här kvällen. Vid borden var det fullbokat och de som inte hade sittplats vid scenen stod radade längs med väggarna. 

Förtvivlan till hopp 

Inspirationen till musiken hämtar Doug från de förtvivlade historierna om de trasiga människorna han mött under de 40 år som han missbrukade droger och alkohol likväl som de som kämpat. Han återkom gång på gång i mellansnacket till de saker som räddade honom; sin tro, Anonyma Alkoholister och personer som vännen Sherry Cotharan från hemstaden West Nashville. Hon är kyrkligt aktiv och har länge arbetat med uteliggare. Deras cover på hennes sång ”Tending Angels” drog ner några av kvällens starkaste applåder. Dougs signatursång ”Going Down to the River” fick även den ett varmt bemötande. 

Rockigare sound 

På den nya skivan valde Doug att spela in rockigare låtar. Han förklarade att han ständigt försöker förnya sig och prova nya musikaliska vägar varpå de framförde ”Demon Seed” från det nysläppta albumet. Efter publikens jubel skojade Doug med ett uns bakomliggande allvar att låten de just gett glada ovationer faktiskt handlar om människor som missbrukar och om hur man bemöter dem. Bandets turné sträcker sig över sommaren och dessutom ska de fortsätta arbetet på ett kommande album med gospeltema. 

Stefan Härnström

Annons:

Gästskribent

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt