Annons:

Sellbrink firar 25 år som artist – bjuder in till show

Kalle Sellbrink firar 25 år som artist med en längre föreställning på Komedianterna. Foto: Ossian Mathiasson

Sellbrink firar 25 år som artist – bjuder in till show

Alla musikintresserade i regionen har järnkoll på trubaduren Kalle Sellbrink. Efter 25 år som artist bjuder han in till flera jubileumsföreställningar på Komedianterna.
– Det känns fantastiskt, det har varit jättetrevliga rep, säger han.

Annons:

Med start i morgon påbörjar Kalle Sellbrink sitt firande av de 25 åren som välbokad trubadur. I dag gör Sellbrink cirka 80 spelningar om året och de flesta i kommunen lär har hört honom någon gång.

– Jag hade hållit på med musik rätt länge när jag satte mig på Karlavagnen för 25 år sedan och ville prova att vara ute och spela. Dagen efter brände jag pengarna på en stereo och förstod att jag var tvungen att fortsätta, berättar han och fortsätter:

– På den tiden jagade jag spelningar, nu är det mer något som berikar mitt liv. Det är fortfarande ett stort äventyr och väldigt roligt. Jag har ett annat lugn i livet nu och har inga tankar på att sluta.

 "Litet och intimt"

Jubiléet firas med flera längre föreställningar, där musiken varieras med dramatiserade ögonblick från Sellbrinks karriär.

– Det är en halvårslång idé som nu har sjösatts. Vi slog ifrån oss tanken på en stor pampig konsert och ville göra det litet och intimt istället, ungefär som när karriären började. Det blir ett mellanting mellan pjäs och konsert.

Skådespeleriet i föreställningen blir en ny erfarenhet för Sellbrink.

– Jag har aldrig skådespelat, men något ska man ha lärt sig på 25 år. Clas (Yngvén) är en fantastisk regissör och det är väldigt utvecklande.

Till sin hjälp har Sellbrink flera skådespelare från Komedianternas ensemble.

– Jag får god hjälp från dem. Extra kul för mig är att jag får ha med mig mina bästa vänner, Ola Söderberg och Peter Sundmark, på scenen. Det är en ära.

 "Enormt häftigt"

Föreställningen kommer bjuda på flera nedslag från karriären.

– Det är en konsert, men mellansnacken är planerade och det blir som ett musikaliskt terapisamtal. Jag har suttit och grävt i mitt liv rätt mycket och det finns både mörka och ljusa stunder. Det handlar om hela livet.

Vilka är höjdpunkterna i karrären?

– De är jättemånga. För mig var det enormt häftigt att jamma med Steve Earl och att få lira på pubar i New York. Sedan har jag också kört parallellt med olika band och då blir det mer drag och en större publik.

Hur skulle du beskriva din stil?

– Målet är att jag ska känna något när jag spelar låtarna, jag försöker sätta min prägel på det jag gör. Man ska få en liten glimt av mitt riktiga jag när jag spelar.

Tre fullängdsföreställningar och två kortare matinéer är inplanerade och premiären är alltså i morgon kväll. 

– Det verkar inte svårsålt i alla fall, jag blir glad för varje människa som kommer.

Några tankar på att sluta finns inte.

– De får bära ut mig med stövlarna först, säger Kalle Sellbrink.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt