Annons:

Tre nya artister klara för Rookiefestivalen

Årets upplaga av Rookiefestivalen hålls på Hotell Hulingen och tre nya artister har släppts av arrangören. Foto: Ossian Mathiasson

Tre nya artister klara för Rookiefestivalen

Det är en dryg månad kvar till Rookiefestivalen på Hotell Hulingen i Hultsfred. I helgen har arrangören släppt tre nya artister till årets festival.
– Alla är up-and-coming och vi är väldigt glada att få möjligheten att bidra till deras musikkarriärer, säger Majken-Leilani Wihlstrand, pressansvarig för Rookiefestivalen.

Annons:

Rookiefestivalen fortsätter att släppa artister till musikkvällen på Hotell Hulingen lördagen den 26 oktober. 

Senare tidigare har Joe & The Anchor, Simon Samaeng och Gammal med Peg Parnevik och Pontus Petersson presenterats för den äldre målgruppen, då årets festival blir med 18-årsgräns. 

I helgen har nya artister släppts och det handlar om JVN (Jakob Nilsson), Akten och Samuel Berg. Rookiefestivalen säger så här om att få Jakob Nilsson till Hultsfred:

”2017 blev han signad av Rexius Records och släppte hans första EP våren 2019 som nu har över 350.000 streams på Spotify. Samma år var han även en av deltagarna i P4 nästa Kronoberg. Efter en händelserik sommar med många nya låtar på lager, är JVN redo att inta de större scenerna”, skriver Rookiefestivalen. 

Lyckat drag med låtar på svenska

Akten är en hiphop-grupp från Göteborg som består av Victor, Samuel, Malte och Jad. De tre förstnämnda förmedlar texterna och den sistnämnda, Jad, producerar gruppens alster.

”De komponerar musik om kärlek, ungdomens år, destruktiva förhållanden och den där sommarromansen som man aldrig vill ska ta slut”, skriver Rookiefestivalen. 

Samuel Berg skrev sin första låt på svenska under hösten 2017 och det blev ett lyckat drag. 

”Med sina innovativa produktioner och smittsamma melodier var det magi från första ackordet. Redan innan första låten sett dagens ljus var skivkontraktet påskrivet och därmed intresset väckt inför debuten "Tänker bara på mig själv" som släpptes april 2019 och följdes upp av en miniturné för fullsatta läktare. Han står nu redo att släppa sin uppföljare "Inga men" den 27 september som etablerade sig som en publikfavorit under vårens livespelningar”, skriver Rookiefestivalen.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt