Annons:

Rookie vill fylla hotellet: ”Verkar finnas mycket lokalt intresse”

Majken-Leilani Wihlstrand, David Pettersson och Bernadina Ogvall laddar för en ny upplaga av Rookiefestivalen i helgen. Foto: Ossian Mathiasson

Rookie vill fylla hotellet: ”Verkar finnas mycket lokalt intresse”

Hotell Hulingens maxkapacitet är runt 300 personer. Studenterna på Music & Event Management hoppas kunna fylla hotellet med Rookiefestivalens intåg.
– Det verkar finnas mycket lokalt intresse, säger Majken-Leilani Wihlstrand, pressansvarig för Rookiefestivalen.

Annons:

Rookiefestivalen har sedan 2001 varit en årligen återkommande inomhusfestival som fokuserar på mindre oetablerade, svenska artister som är på väg framåt i sina karriärer. 

Festligheterna hålls inte längre i Rock City-fastigheten utan arrangörerna har flyttat evenemanget till Hotell Hulingen i centrum. 

I år kommer lördagens festival att placeras under ett och samma tak med tre scener för att skapa en starkare stämning. 

Det är sammanlagt tio artister inom olika genrer som utgör Rookiefestivalens lineup. Majken-Leilani Wihlstrand ser många fördelar med att ha allt samlat på en och samma plats. 

– Fördelen med att samla hela festivalen på en plats är att vi verkligen kan satsa på att väcka festivalandan och fullborda meningen med Rookiefestivalen, vilket är att skapa gemenskap kring musik. Internservice jobbar för fullt med att dekorera och förbereda Hotell Hulingen för att ge våra besökare en helhetskänsla när man kliver in och man kan lämna verkligheten utanför Hotell Hulingens väggar och njuta av en härlig kväll där alla samlas kring musiken, säger Majken-Leilani Wihlstrand.

"Sålt fler förköpsbiljetter än tidigare"

Biljettläget ser också bra ut inför lördagen och arrangörerna ser fram emot det som komma skall. 

– Vi har sålt fler förköpsbiljetter än tidigare år och vi tar det som ett gott tecken att vi har gjort det rätta beslutet att nå ut till en bredare och äldre målgrupp. Vi förväntar oss dock att det blir mer biljettköp i dörren. 

För allra första gången kommer Rookiefestivalen vara ett musikevenemang för personer över 18 år.

– Den övervägande reaktionen till den höjda åldersgränsen har varit positiv. Vi har förstått att många yngre känner sig besvikna, men vi känner oss självsäkra i beslutet att tilltala en äldre målgrupp då vi ser förändringen som en positiv utveckling för Rookiefestivalens image. Vi inser nu hur många eventsugna unga vuxna det faktiskt finns i orten och det är jättekul att få leverera ett evenemang till dem och främja live musiken i Hultsfred på ett nytt sätt.

"Känner en del nervositet"

I morgon blir det en branschträff med seminarier, workshops och föreläsningar av branschaktörer på Rock City. Lördagen är i vanlig ordning en renodlad festival där oetablerade artister får spela inför musikaktörer och publik.

– Nu när det börjar dra ihop sig är det blandade känslor. Det går inte att förneka att vi känner en del nervositet då vi har arbetat hårt i månader till just dessa dagar men främst känner vi oss väldigt förväntansfulla och peppade. Alla bitar har fallit på plats nu och vi tror helt klart att både branschdagen och festivalen kommer att bli lyckade. 

Fakta

Här är artisterna som kommer till Rookiefestivalen: GAMMAL, Simon SamaengJoe & The AnchorJVNAktenSamuel BergNaliyahClaarSwedz och Be My Lover.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt