Annons:

Flera brister upptäckta efter granskning – krävs på svar

Revisionen i Vimmerby kommun har anlitat KPMG för att granska kultur- och fritidsverksamheten. Flera brister har upptäckts.

Annons:

Granskningen har skett under året och syftet har varit att bedöma om kommunstyrelsen bedriver en ändamålsenlig styrning och uppföljning av kultur- och fritidsverksamheten samt om den interna kontrollen är tillräcklig.

"Vår sammanfattande bedömning utifrån granskningens syfte är att kommunstyrelsen inte bedriver en ändamålsenlig styrning och uppföljning av kultur- och fritidsverksamheten samt att den interna kontrollen inte är tillräcklig", skriver KMPG i sin granskningsrapport.

Dessutom anser man att det finns en otydlighet vad gäller roller och ansvar i berednings- och beslutsprocesser mellan kommunstyrelsen och kultur- och fritidsutskottet bland annat.

Kulturgarantin, kulturstrategin och SLUS-projektet har inte följts upp i enlighet med fullmäktiges beslut. Däremot finns det ändamålsenliga riktlinjer för uthyrning av idrottsanläggningar och när det gäller fördelning av föreningsbidrag.

Totalt ser KMPG åtta punkter där de rekommenderar förbättringar.

Kommunstyrelsen ska ge ett svar på granskningsrapporten den 26 oktober, meddelade man. Senast 29 oktober ska ett svar på granskningen lämnas.

"Granskningen föranleder nu att åtgärder beskrivs och vidtas", skriver kommunstyrelsen.

– Ett svar på det här har begärts in och får utvärderas senare, säger Roland Ilemark (S), ordförande för kommunens revisorer.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt