Annons:

Elevrådet från Vimmerby gymnasium träffar lokalpolitiker – vill bland annat lösa parkeringsproblem

Imke Huskies, Mayla Bakizada, Wilma Djurstedt, Vegard Skaate och Tindra Larsson från Vimmerby gymnasiums elevråd. Foto: Johanna Karlsson

Elevrådet från Vimmerby gymnasium träffar lokalpolitiker – vill bland annat lösa parkeringsproblem

Under morgondagen kommer representanter från flera skolor i Vimmerby att få träffa lokala politiker och ha chansen att ta upp frågor som är viktiga för kommunens unga. Dagens Vimmerby fick idag en snabb träff med delar av Vimmerby gymnasiums elevråd inför morgondagens möte.  ”Vi vill göra skillnad” säger de. 

Annons:

Bättre internetuppkoppling, ventilationen på skolan, att kommunen behöver se över sina vägar, och inte minst – parkeringstillstånd för gymnasieeleverna på parkeringen utanför skolan. Det är några utav de punkter som elevrådet med ordförande Wilma Djurstedt i spetsen kommer att ta upp med kommunens politiker när det är dags för den årliga träffen imorgon. Träffen arrangeras av Fabriken och är en del i Vimmerby kommuns arbete för att främja ungdomars inflytande och medbestämmande. 

Det är fem engagerade ungdomar som har samlats för att gå igenom punkterna inför morgondagens möte med lokala politiker och beslutsfattare. Imke Huskies, Mayla Bakizida, Tindra Larsson, Vegard Skaate och ordförande Wilma Djurstedt. 

För att få fram vilka punkter som ska stå på listan inför mötet har elevrådet arbetat intensivt under höstterminen med att bland annat dela ut enkäter i klasserna och en gång i månaden hålla stormöte med representanter från alla klasser. 

Tror ni att ni kommer att få gehör för era synpunkter?

– Ja, det tror jag, säger Wilma Larsson och menar att de tycker att politikerna brukar lyssna och ta till sig av elevernas synpunkter. 

En fråga fick dock inte gehör förra året, påpekar de andra runt bordet. Frågan om parkeringstillstånd för gymnasieelevernas bilar. På parkeringen utanför gymnasiet får bilar endast stå i fyra timmar, vilket resulterar i att många elever flera gånger behöver springa ut och parkera om sina bilar under skoldagen, vilket kan störa både lektioner och koncentration i arbetet, menar de. 

– De hade någon lösning, men efter förra årets möte hände ingenting, men vi får ta upp det igen imorgon, säger Tindra Larsson. 

Hur kommer det sig att ni vill engagera er i elevrådet? 

– Det är roligt. Vi vill göra skillnad, säger Wilma och får medhåll från resten av elevrådet. 

Annons:

Johanna Karlsson

johanna.karlsson@dagensvimmerby.se

070 818 84 77

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt