Annons:

Slutkostnaden för renoveringen blev 380 000 kronor

Vimarhaga i Vimmerby har renoverats för 380 000 kronor. Foto: Vimmerby kommun

Slutkostnaden för renoveringen blev 380 000 kronor

DV har tidigare berättat att slutkostnaden för renoveringen av Vimarhaga kunde kosta max 380 000 kronor. Maxbeloppet blev också slutkostnaden för renoveringen.

Annons:

Vimmerby kommuns nödlösning med att placera ensamkommande barn på den då ännu inte öppnade avdelningen Vimarhaga F blev en ekonomisk succé. Överskottet för verksamheten som helhet landade på 26 miljoner kronor. Det är mer än det resultat kommunen väntas göra för 2016 och skälet till socialnämndens historiska plusresultat.

– Ni kan räkna ut själva hur det hade sett ut utan pengarna från Migrationsverket. Det som gör att vi har fått det här överskottet är att vi staplade grabbarna på Vimarhaga F där vi hade tre killar på varje rum, sa nämndens ordförande Eva Berglund (S) till DV häromdagen.

"Väldigt mycket småsaker"

DV har tidigare skrivit om den omdebatterade renoveringen av den nybyggda avdelningen. Kommunen fick ett takbelopp från Skanska på 380 000 kronor och det har nu visat sig också bli slutkostnaden. Det bekräftar fastighetschefen Rolf Johansson i ett mejl till DV.  

– Det är mängden småsaker det handlar om. Det är väldigt mycket småsaker som gör att vi måste byta ut en del saker. Det handlar om lång och varaktig söndring och att trycket varit väldigt hårt, sa Rolf Johansson när han gick igenom skadorna med Dagens Vimmerby.

Hela artikeln hittar du här.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt