Annons:

Tio första namnen är gemensamma – här är SD:s lista

Bo Karlsson, Petra Gustafsson och Martin Kirchberg är toppnamn för SD i regionvalet. Foto: Pressbild

Tio första namnen är gemensamma – här är SD:s lista

Sverigedemokraternas regionvalsedlar antogs i söndags för länet. De första tio namnen är gemensamma för hela länet. Regionlistan toppas av Martin Kirchberg.

Annons:

Under söndagen antog Sverigedemokraterna i Kalmar län två olika valsedlar inför höstens regionval. En valsedel för de sex norra kommunerna i länet och en för de sex södra kommunerna.

De första tio namnen är gemensamma för båda listorna. 

Listan toppas av Martin Kirchberg före Bo Karlsson och Petra Gustafsson.

– Jag är såklart hedrad över att få toppa listan men det är ett starkt lag vi går till val med och vi är väl förberedda för att ta över styret i regionen från S/C/L-majoriteten. Sjukvården, kollektivtrafiken och utvecklingen av länets näringsliv och arbetsmarknad blir allt viktigare frågor för medborgarna och därför ökar regionvalets betydelse, säger Martin Kirchberg, regionråd och gruppledare.

Fakta

Toppnamnen: 1) Martin Kirchberg, Torsås, 2) Bo Karlsson, Västervik, 3) Petra Gustafsson, Kalmar, 4) Michael Erlandsson, Oskarshamn, 5) Claus Zaar, Mörbylånga, 6) Erik Arvidsson, Borgholm, 7) Göran Bågenholm, Nybro, 8) Anni Juhl Nielsen, Mönsterås, 9) Göran Gustafsson, Hultsfred, 10) Lillemor Marcus Jonsson, Kalmar.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt