Annons:

S och C har träffats – så var samtalet:

Helen Nilsson och hennes socialdemokrater träffade Centerpartiet i fredags kväll.

S och C har träffats – så var samtalet: "Konstruktivt möte"

Fredagstacosen var utbytt mot politiska samtal. I fredags kväll träffades nämligen Socialdemokraterna och Centerpartiet för att diskutera en väg framåt.
– Det var ett konstruktivt samtal, säger Helen Nilsson (S).

Annons:

Vimmerbyalliansen gick till val tillsammans för att fortsätta styra under de kommande fyra åren. Det blev ingen majoritet från väljarna och läget har varit mycket ovisst från valnatten tills nu.

Socialdemokraterna vill bilda majoritet – men det vill också största allianspartiet Moderaterna. I centrum står Centerpartiet som behövs åt båda håll. 

Sent i fredags kväll träffades Socialdemokraterna och Centerpartiet för att diskutera en väg framåt.

– Vi har haft ett samtal med Socialdemokraterna och det var ett bra sonderande samtal. Nu väntar vi på att ha ett liknande möte med Moderaterna och Kristdemokraterna, säger Lars Sandberg i Centerpartiets förhandlingsgrupp.

Vad kan du säga om mötet med S?

– Det går inte att säga så mycket om det. Det handlar om ett sonderande kring möjligheter egentligen. Det var inga förhandlingarna, utan det handlade mer om att utröna vilka möjligheter som finns. Det var bra samtal och förhoppningsvis har vi bra samtal i morgon med M och KD.

Är ni närmare eller längre från ett samarbete med S skulle du säga?

– Jag vill säga varken eller. Vad jag kan säga är att man haft bra samtal. Nu kommer vi ha bra samtal med Moderaternas förhandlingsgrupp.

Var Vänsterpartiet med?

– Nej, det var de inte.

"Konstruktivt möte"

Helen Nilsson, som själv är sjuk, deltog på mötet digitalt. 

– Ett antal personer träffades fysiskt och det var konstruktiva samtal om hur vi tänker och om hur de tänker. Men jag kan säga att det stannade där. Vi har inte kommit något längre än så. Centerpartiet sonderar terrängen.

Känner du att ni kom närmare ett samarbete?

– Det var ett konstruktivt möte, men inte mer än så. Vi har öppnat upp för vår del och nu är det upp till Centerpartiet att komma tillbaka. Det var ett bra och konstruktivt samtal, men bara ett samtal. 

Är vi närmare en ny majoritet i kommunen?

– Det skulle jag inte säga. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt