Annons:

Nyman: ”Kommunen har gjort det här fantastiskt”

Tomas Peterson och Olle Nyman var två av de personer som firade Astrid Lindgrens Näs i lördags. Foto: Jakob Karlsson

Nyman: ”Kommunen har gjort det här fantastiskt”

Kommunalrådet Tomas Peterson och Saltkråkans vd Olle Nyman besökte Astrid Lindgrens Näs under tioårsjubileet.
– Det är jätteroligt att komma hit och se trädgårdarna, de blir vackrare och vackrare för varje gång man kommer till Vimmerby, säger Olle Nyman.

Annons:

Astrid Lindgrens Näs firade tio år i lördags. Olle Nyman, vd för den koncern som numera äger besöksmålet, fanns förstås på plats.

– Det har varit en spännande nystart med ny organisation. Jag tror att Näs har en mycket spännande framtid. Kommunen har gjort det här fantastiskt, och vi tar över en väletablerad och fungerande organisation. Vi ska utveckla det här vidare och förhoppningsvis locka fler besökare hit, säger han. 

Hur ser Näs ut om tio år?

– Förhoppningsvis är det lika fint då. Jag hoppas att de delar av verksamheten som behöver bli lite bättre har förbättrats och att helhetsupplevelsen blir bättre. Allt som görs med Astrid Lindgrens namn vill vi ska vara av högsta kvalité och vi vill verka för en fortsatt hög klass och tillsammans med organisationen som finns här göra det bästa möjliga.

"Känns jättekul"

Kommunalrådet Tomas Peterson (M) har varit drivande i försäljningen av Näs för en krona.

– Från kommunens sida hade vi hoppats att vi skulle ha kommit lite längre rent ekonomiskt, men vi har satsat kraftigt under alla år och det känns jättekul att vi kommit så långt. Vi har haft duktiga och driftiga ledare i verksamheten och duktiga personer i styrelsen. Om tio år  tror jag att vi kan ha en gemensam anläggning med Astrid Lindgrens Värld och Astrid Lindgrens Näs som är sammanbyggd, säger han.

Vad betyder Näs för Vimmerby?

– Den undersökning som nyligen gjordes av SCB visar att det är ett viktigt besöksmål för hela Kalmar län. Den kommer betyda mycket för Vimmerby i framtiden. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt