Annons:

Bygglovet inlämnat för nya förskolan – men det lär dröja innan den är på plats

Det lär dröja innan den nya förskolan i Vimmerby är på plats. Bilden är en genrebild. Foto: MostPhotos

Bygglovet inlämnat för nya förskolan – men det lär dröja innan den är på plats

Så sent som i september var förhoppningen att flytta in i den nya förskola i Nybble hösten 2023. Vissa bekymmer har ställt till det och nu vill barn- och utbildningsnämndens ordförande Peter Karlsson (C) inte säga något datum alls.
– Jag törs garantera den här mandatperioden, säger han.

Annons:

Ett av Vimmerbyalliansens första beslut vid makten efter valet 2018 var att stoppa planerna på en ny förskola i VOK-skogen. Då blev istället Nybble huvudspåret. 

Barn- och utbildningsnämndens ordförande Peter Karlsson (C) hoppades då att den nya förskolan skulle vara inflyttningsklar under mandatperioden. Så blev det aldrig.

Men strax före midsommar togs det sista stora steget mot en ny förskola i Vimmerby tätort. Kommunen gick då vidare med Skanska som leverantör av den nya förskolan. 

Vår tidning kunde i oktober rapportera om att man stött på en del problem med marken och att förskolan sannolikt skulle försenas. Hur mycket är dock oklart. 

"Vill inte säga något datum"

I mitten av december var bygglovshandlingarna färdiga för att lämnas.

– Vi har kommit så långt nu. Det tar säkert sex till åtta veckor innan det är hanterat, men alla handlingar är klara och framme, säger Peter Karlsson. 

Det är ett steg till i processen och för att kunna teckna ett avtal med Skanska krävs att bygglovet är på plats.

– Ja, vi behöver ha det innan vi ska teckna avtalet. 

Förskolan väntas bli drygt 1 800 kvadratmeter och ska klara 120 barn på dagtid. Det ska också, för första gången i Vimmerby, bli möjligt med barnomsorg på obekväma arbetstider.

Men exakt när förskolan kommer stå redo för barn är högst oklart. 

– Jag vill inte säga något datum, men det kommer ske under mandatperioden som snart inleds. Något annat törs jag inte lova. Jag hade ju hoppats att det skulle vara färdigt den här perioden, men jag törs garantera att det blir under den här mandatperioden. Förhoppningsvis i början och det är inget mer jag ser som kommer försena processen. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt