Annons:

Efter mötet: Kommunen planerar för studiebesök

Efter mötet i december ska kommunen nu göra studiebesök i Växjö. Foto: Ossian Mathiasson

Efter mötet: Kommunen planerar för studiebesök

I december bjöd föreningen Bevara Vimmerby in kommunens nya politiska majoritet till en pandeldiskussion kring bostadsbebyggelse och utveckling. Nu har den politiska majoriteten bestämt sig för att göra ett studiebesök.

Annons:

Det var i början av december som Bevara Vimmerby bjöd in till en pandeldiskussion i rådhuset. Mikael Sandström, ordförande i föreningen, tycker att det är förbryllande att Vimmerby kommun saknar en träbyggnadsstrategi.

– Vi tycker att det är en bra idé att anta en träbyggnadsstrategi med tanke på att många av de kringliggande kommunerna har gjort det. Det gör att vi har en kunskapsbank att ösa ur och som vi kan lära oss mycket av. Vimmerby och Hultsfred borde kunna samarbeta i att ta fram en gemensam träbyggnadsstrategi, sa Mikael Sandström efter mötet. 

Nu har det nya rödgröna styret tagit beslut om att göra ett studiebesök. En av de inbjudna på träffen var Växjös kommundirektör Monica Skagne. Hon berättade om skapandet av Europas första moderna trähusstad. 

– Vi var ju på Bevara Vimmerbys möte i rådhuset och efter det har jag pratat med kommundirektören från Växjö. Jag har sagt att vi gärna kommer på studiebesök, säger Helen Nilsson (S). 

Inte helt klart

Exakt när studiebesöket ska ske är något oklart.

– Det är inte helt klart, men vi kommer att åka dit på studiebesök för att se hur de har gjort där. Vi kommer ta med oss ledningen och även en del tjänstemän härifrån. Det kan vara intressant att se hur de har byggt upp det, eftersom Växjö vill vara den moderna trästaden. Det finns säkert saker vi kan fånga upp där, även om de också har gått från trähus till lite mer hållbarhets- och klimattänk.

Kommunalrådet säger att studiebesöket ska ske relativt nära i tid.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt