Annons:

Trodde hon ätit dålig smörgåstårta – blev skräckdygn för kommunalrådet

Kommunalrådet Helen Nilsson (S) är just nu sjukskriven. Hon trodde själv att hon ätit dålig smörgåstårta, men det var blindtarmen som spruckit. Foto: Arkivbild

Trodde hon ätit dålig smörgåstårta – blev skräckdygn för kommunalrådet

Kommunalrådet Helen Nilsson har några helvetesdygn bakom sig. Hon trodde bara hon ätit dålig smörgåstårta – men det slutade med akut operation i Västervik. Nu är hon sjukskriven.
– Jag tänkte "herregud, jag kanske stryker med", berättar hon.

Annons:

I onsdags i förra veckan var Helen Nilsson (S) tillsammans med ett antal andra i Hultsfred för att fira den gemensamma miljö- och byggnadsförvaltningens tioårsjubileum.

Då åts det smörgåstårta, men inte långt senare började kommunstyrelsens ordförande känna att något inte stod rätt till i kroppen.

– Jag tänkte att jag fick en dålig bit och sa till de andra att "så var det", fast alla de andra var tveksamma. Jag fick ont i magen och det var som kramper. Sedan låg jag hela torsdagen och sedan på fredagen blev det bara värre. Febern steg och det blev bara värre. Jag förstod att något var väldigt galet. 

Hon åkte till sjukhuset i Västervik och det blev operation akut. Hennes blindtarm hade nämligen spruckit.

– Det är inte lätt att komma in i tid och veta att det är blindtarmen. Man har det ju bara en gång och i min ålder är det inte vanligt. Men jag är väl en ungdom i sinnet, säger hon och skrattar.

Ingen lek

Men just där och då var det ingen lek.

– Jag mådde så dåligt och infektionsvärdet, som skulle ligga på mellan fem och tio, låg på 340. Då tänkte jag "herregud, jag kanske stryker med". Jag blev nervös där. Det är så här det blir när man ska leka He-Man och tro att det går över av sig själv. 

Hon blev kvar på sjukhuset från fredag till måndag kväll.

– Då slutade jag med droppet och fick tabletter i stället. Då kände jag att jag ville åka hem. Det gör ingen frisk att ligga där för länge.

Hemma hela veckan

Helen Nilsson har nu varit hemma från jobbet hela veckan.

– Jag tar det lugnt och går här hemma och vankar. Jag ligger när jag blir trött, men jag kan ju inte bara vara liggandes hela tiden. Jag har ont och har höga doser av pencillin. Det känns ömt, men jag blir inte sämre. Bitvis blir det lite, lite bättre. 

Eftersom blindtarmen brast gick det ut över bukhinnan.

– Då får man så ont och det tar ett tag innan allt försvinner. Jag tror nog att jag blir hemma nästa vecka. Det går inte så fort när kroppen är nedsatt och orken är dålig. Vi får se mot slutet av nästa vecka om jag mår bättre.

Ett kommunalråd kan i princip aldrig vara helt ledig och även nu när hon är sjuk, så försöker hon hänga med i vad som händer.

– Jag håller koll med Carolina (Leijonram) och Jacob (Käll) för att hålla mig ajour. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt