Annons:

Arbetsskor blir verklighet – majoriteten ska presentera satsning

Personal har tidigare arbetat i röda tossor för att visa sitt missnöje. Nu ser det ut att bli arbetsskor. Foto: Privat

Arbetsskor blir verklighet – majoriteten ska presentera satsning

Arbetsskor till vård- och omsorgspersonalen har varit en het fråga i flera år. Nu kommer den nya rödgröna majoriteten presentera en satsning på just det. 

Annons:

Pressträffen om satsning på arbetsskor hålls på torsdag den här veckan. Det meddelar den styrande majoriteten bestående av Socialdemokraterna, Centerpartiet och Vänsterpartiet i en pressinbjudan på tisdagen. 

Medverkar på pressträffen gör kommunstyrelsens ordförande Helen Nilsson (S), socialnämndens ordförande Eva Berglund (S) samt Jacob Käll (C) och Lars Johansson (V). 

– Vi kommer göra en satsning, men vi sparar på detaljerna till torsdag och berättar mer då, kommenterar Jacob Käll (C).

Så sent som i november förra året arbetade personalen i röda tossor för att manifestera sitt missnöje mot uteblivna arbetsskor. 

– Vi fortsätter kämpa för det. Jag hoppas att man inser att det här är en viktig sak för vår hälsa och vår arbetsmiljö. Arbetsmiljöverket menar att man behöver byta golv, men det tror jag inte är så aktuellt här. Då är det bättre att ge oss arbetsskor. Det behövs inom vård och omsorg, barnomsorgen och skolan, sa Lena Rydersten, aktiv inom Kommunal, i höstas.

I maj 2022 blev det ett nej från den dåvarande majoriteten, där Centerpartiet ingick, till att införa fria arbetsskor.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt