Annons:

Nytt förlustår för kommunalt bolag – vd inleder genomlysning

Vimmerby Fibernät AB gick med förlust igen. Foto: MostPhotos

Nytt förlustår för kommunalt bolag – vd inleder genomlysning

Vimmerby Fibernät AB fortsätter att gå med förlust – men 2022 är likväl ett steg i rätt riktning. Omsättningen steg igen och rörelseresultatet minskade.
– Vi kan inte över tid fortsätta att driva en verksamhet med underskott, säger bolagets vd Olle Fogelin. 

Annons:

Kommunens fibernät ligger i bolaget Vimmerby Fibernät AB sedan flera år tillbaka – och bolaget är ett dotterbolag till Vimmerby Energi & Miljö AB. Fiberprojektet mottog stenhård kritik i inledningen och Vimmerby Fibernät har också gått med miljonunderskott varje år.

Så blir det även 2022. Rörelseresultatet stannar vid -1,95 miljoner – nästan en halv miljon mindre dåligt än 2021. Omsättningen steg från 3,49 miljoner till 3,78.

Resultatet ligger i linje med budget. Bolagets vd Olle Fogelin har inlett en genomlysning av verksamheten.

– Vårt fibernätsbolag VIFAB arbetar intensivt med att koppla upp nya kunder. Det ekonomiska utfallet följer budget. Men vi kan inte över tid fortsätta att driva en verksamhet med underskott. Jag har därför påbörjat en genomlysning där vi kommer att titta på olika möjliga val för att få en budget som går ihop. Det kommer att ta en viss tid att vända resultatutvecklingen men genom att ta fram en reviderad affärsplan så kommer vi att forma ramarna för hur detta skall gå till, säger han i ett pressmeddelande.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt