Annons:

Nilsson: ”Ska vara en väldigt rimlig peng i så fall”

Kommunalrådet Helen Nilsson (S) är skeptisk till idén om en förskola i Eken. Foto: Jakob Karlsson

Nilsson: ”Ska vara en väldigt rimlig peng i så fall”

Ingela Nilsson Nachtweij vill utreda en förskola i fastigheten Eken. Kommunalrådet Helen Nilsson (S) är skeptisk.
– Som den står i dag är den inte alls lämpad för en förskola, svarar kommunalrådet Helen Nilsson (S).

Annons:

Vimmerby kommuns byggnation av en ny förskola har vållat debatt. Majoriteten vill bygga en 8-10 avdelningar stor förskola vid Lunden – ett förslag som är, minst sagt, mycket illa omtyckt av Vimmerby OK och en del av allmänheten.

I dag presenterade Centerpartiets gruppledare Ingela Nilsson Nachtweij ett nytt förslag i diskussionen. C vill utreda en förskola i Eken.

"Inte alls lämpad" 

Eken var tidigare ett vård- och omsorgsboende med undermåliga lokaler för verksamheten. Vad det skulle kosta att anpassa lokalerna till förskola är förstås svårt att sia om.

Kommunen sålde fastigheten till Anders Hermansson 2014, men fastigheten har varit tom sedan kommunen flyttade sitt vård- och omsorgsboende till Vimarhaga och Borghaga. Prislappen var fem miljoner (inklusive en fastighet i Storebro).

För ett knappt år sedan sålde Hermansson fastigheten vidare för 12 miljoner kronor. Nu har den nya ägaren, Stockholmsföretaget Agnig Xani AB, inlett en dialog med kommunen om framtiden för fastigheten.

– Eken är inte alls lämpad för förskola som den står i dag och därför valde man ett annat spår. Det krävs mycket för att bygga om den och jag har inte varit involverad i det. Den här frågan har aldrig varit uppe, men vi får titta på det i augusti, säger Helen Nilsson. 

 "En dyr investering"

Nilsson tror att det krävs mycket pengar för att bygga om fastigheten.

– Det skulle bli en dyr investering och fastigheten är inte i kommunens ägo. Vi har inte utrett att köpa fastigheten, men vi får diskutera det.

Är det aktuellt för er att hyra in er i fastigheten?

– Det ska vara en väldigt rimlig peng i så fall. Det är fortfarande inte vår byggnad. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt