Annons:

Kommunen säger ja – Vimmerby ishall får nytt namn

Nu har kommunstyrelsen godkänt det nya arenanamnet för ishallen i Vimmerby. Foto: Vimmerby kommun/Montage/Bildbyrån

Kommunen säger ja – Vimmerby ishall får nytt namn

Precis som vår tidning avslöjade i början av augusti får Vimmerby ishall ett nytt namn. Det nya namnet blir Arena Hansson Konsult & Konstruktion AB. 
– Vi har inget att erinra, säger kommunalrådet Helen Nilsson (S).

Annons:

I vintras tog kommunstyrelsen nya riktlinjer kring reklam på de tre kommunala anläggningarna Arena Ceos, Vimmerby ishall och Ryttargården. 

Då stod det även klart att föreningarna fick sälja sitt arenanamn. I början av augusti berättade vår tidning att Vimmerby Hockey kommit överens med företagaren Patrik Hansson om arenanamnet. 

Det nya arenanamnet kommer bli Arena Hansson Konsult & Konstruktion AB.

– Det är skitkul. Det var Pelle (Johansson) som hörde av sig och tackade för sponsringen föregående säsong. Då berättade han att ingen hade norpat arenanamnet ännu och jag funderade på det och kände snabbt att jag var intresserad. Det ska verkligen bli roligt och det är jättebra marknadsföring för oss, berättade Patrik Hansson för vår tidning. 

Godkänner arenanamnet

Nu står det klart att arenanamnet godkänns av Vimmerby kommun. Det tog kommunstyrelsen beslut om under tisdagen. 

– Vi fick in en förfrågan från Vimmerby Hockeys styrelse om att de ville sälja arenanamnet för att få en något stärkt ekonomi. Vi tog ett ja-beslut, säger kommunstyrelsens ordförande Helen Nilsson (S). 

Regelverket är relativt nytt, konstaterar Lars Johansson (V). 

– Vi ska godkänna det i kommunstyrelsen när det gäller sponsor, själva namnet och skyltar. Det är det vi har gjort nu, säger han.

En del oklarheter

Samtidigt kunde de ledande politikerna också konstatera att det finns en del oklarheter. 

– Var går gränsen? Regelverket har väckt en del frågor och är inte så omfattande. Från kultur- och fritidsutskottets sida gör vi en koll till. I princip finns inget skrivet och vi vill få det lite mer utförligt och stärka upp regelverket något. Vilka anläggningar är det här möjligt för? Det är inte jättetydligt definierat och det går att ifrågasätta. 

– Vi insåg det nu när vi ställdes inför det här, att det inte är så tydligt. Andra kommuner har det betydligt mer detaljerat vad gäller om det är flera föreningar på en anläggning, vad som gäller pengar och så vidare. Nu kommer vi se över det här, säger Jacob Käll (C), vice ordförande i kommunstyrelsen.

Läs intervjun

Kommunstyrelsens ja till det nya arenanamnet på ishallen var enigt.

– Vi har inget att erinra. Det är hockeyns beslut och de har fört fram att det här är bra för deras ekonomi. Avtalet ska gälla i tre år, säger Helen Nilsson. 

Dock kommer inga trafikskyltar och liknande ändras. 

– Där kommer det fortfarande stå ishallen. Det här innebär ju ingen kostnad för kommunen alls, men hockeyn får en inkomst. Regelverket är en sak, men vi ser positivt på att klubben får mer sponsorintäkter, säger Lars Johansson.

HÄR kan du läsa vårt avslöjande från i början av augusti, där Patrik Hansson är intervjuad. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt