Annons:

Ingen julgåva till kommunens anställda i år

Julgåvan till kommunens anställda uteblir. Foto: MostPhotos

Ingen julgåva till kommunens anställda i år

Tidigare år har kommunen gett bort en julgåva till sina anställda. Det har exempelvis skett genom presentkort. I år sparar man in på den julklappen. 

Annons:

Totalkostnaden för kommunen har landat på över en miljon kronor för att ge en julgåva till kommunens anställda. Något år har det handlat om ett presentkort på 500 kronor, som skulle gynna den lokala handeln.

Men i år blir det ingen julgåva.

– Nej, tyvärr blir det inte det. Det beror på ekonomin och därför har vi dragit in på det, säger Helen Nilsson (S), ordförande i kommunstyrelsen.

Har ni fått några reaktioner?

– Jag har inte hört några reaktioner, men jag kan tänka mig att man tycker det är tråkigt. Det är ett skitjobbigt år för många, men vi har fått backa på mycket kring ekonomin. Vi har dragit ned de politiska arvodena och så vidare. Vi har diskuterat det i huset och tar beslut varje år om vi kan ge en julgåva eller inte. Nu gick det inte.

Är det tillbaka nästa år?

– Det hoppas jag. Personalen är verkligen värd en julgåva, men i år är det så mycket vi har pratat om att ta bort och att personal inte ska tillsättas på vakanta tjänster. Då är inte en julgåva det absolut mest nödvändiga. Vi plockar bort tusenlappar här och där och då finns det annat som är mer nödvändigt tyvärr. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt