Annons:

Centerpartiet riktar kritik mot BUN – som inte vill svara

BUN:s ordförande Lis Astrid Andersson vill inte svara på den kritik som riktas mot henne och förvaltningschefen Birgitha Sahlin. Foto: Privat

Centerpartiet riktar kritik mot BUN – som inte vill svara

I förra veckan riktade Centerpartiets Ingela Nilsson Nachtweij kritik mot barn- och utbildningsnämndens ordförande Lis Astrid Andersson (S) och barn- och utbildningschefen Birgitha Sahlin. En kritik man inte vill svara på.
– Jag anser inte att vi öppet ska smutskasta varandra i media, säger Lis Astrid Andersson (S).

Annons:

Barn- och utbildningsnämnden skulle inkomma med en handlingsplan till kommunstyrelsen för att klara ekonomin för 2017. Oppositionsrådet Ingela Nilsson Nachtweij (C) menade att handlingsplanen var tom och kallade det för "allvarligt"

Så här säger nämndens ordförande Lis Astrid Andersson (S) om handlingsplanen. 

– Barn- och utbildningsnämnden arbetar med en åtgärdsplan och i det arbetet deltar Centerpartiets ledamot i barn- och utbildningsnämnden. Vi har presenterat förslag på åtgärder för kommunstyrelsens arbetsutskott, säger hon. 

Ingela Nilsson Nachtweij kallar den för "helt tom" och menar att det är allvarligt. Hur ser du på det?

– Hade det funnits en enkel lösning så hade den legat på bordet nu. 

Varför behövs det en extern genomlysning, kan inte politikerna granska verksamheten på egen hand?

– Om något annat parti har en realistisk och enkel lösning så är det välkommet och i sådana fall behövs inte genomlysningen. Vi ser ingen som helst prestige i det här. Vi försöker göra det som är bäst för våra medborgare, för barnen i förskolan och deras vårdnadshavare, men också för våra medarbetare. När våra medarbetare i förskolan signalerar att situationen är allvarlig så är det något vi måste lyssna på.

Svarar inte på frågor

Ingela Nilsson Nachtweij riktade kritik mot både Lis Astrid Andersson och Birgitha Sahlin i förra veckan. Hon menade att Sahlin ägnat sig åt en budgetförhandling genom att avsäga sig arbetsmiljöansvaret och att förtroendet för henne "fått sig en törn". På frågan om Ingela Nilsson Nachtweij har förtroende för Lis Astrid Andersson ville den förstnämnde inte svara, men sade att Andersson sitter på dubbla stolar som ordförande i BUN och samtidigt anställd av BUN på AL-skolan, något hon ansåg var problematiskt.

Lis Astrid Andersson (S) har valt att inte kommentera någon av dessa frågor som vi ställt till henne.

"Alla politiker är välkomna att ställa frågor och ha åsikter men jag anser inte att vi öppet ska smutskasta varandra i media och därför kommer det här att var mitt svar till dig. Jag vill inte föra en debatt offentligt utan föredrar att prata med i stället för om", skriver hon i ett svar till DV.

Barn- och utbildningschefen Birgitha Sahlin har inte återkommit med svar på några våra frågor. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt