Annons:

Han kliver in som tillfällig chef i kommunen

Patric Engqvist kliver in som tillfällig chef över Fabriken och Kulturskolan. Foto: Jakob Karlsson

Han kliver in som tillfällig chef i kommunen

Vimmerby kommun har gjort en rockad på chefssidan. Anders Degerman har överlämnat ansvaret för Fabriken och Kulturskolan till Patric Engqvist. Lösningen gäller fram till den 31 december.
– Jag är nog jättesugen på att fortsätta efter det, säger Engqvist.

Annons:

Anders Degerman ska ägna sig mer åt folkhälsoarbete och har därför frånsagt sig ansvaret för Fabriken och Kulturskolan. Ny tillfällig chef blir näringslivsenhetens Patric Engqvist.

– Vi har haft den här lösningen ett tag. Jag gillar den här verksamheten och tycker att det är roligt.

"Är nog jättesugen"

Engqvist jobbar numera 50 procent som chef för de två enheterna och 50 procent i näringslivsavdelningen.

– Vi kör såhär till den 31 december och sedan ska tjänsten utlysas. Jag är nog jättesugen på att fortsätta. Man får hoppas att man inte skämmer ut sig. Det är ett väldigt spännande och kul uppdrag.

Blir näringslivsenheten lidande av den här lösningen?

– Det tycker jag inte utan det jobbet jag gjort får man dela på. Som det är nu har näringslivsenheten lagt mycket tid på SLUS och det går snart i mål. Vi har ett blandat arbete som vi delar upp mellan oss.

 "Tittar över chefstjänsterna"

Kommunchefen Carolina Leijonram kommenterar förändringen så här:

– Degerman hade det ansvaret förut, men han jobbar för att kunna jobba mer med folkhälsofrågor i hela norra Kalmar län. Det här är en diskussion som pågått och det har varit en politisk avsikt att jobba bredare när det gäller folkhälsofrågor. Vi ska se om vi kan samarbeta mer där och därför är det här en lösning som är lämplig under hösten och som vi sedan ska utvärdera.

Leijonram har tagit fram ett förslag om hur den administrativa avdelningen och utvecklingsavdelningen ska organiseras fram över.  

– Vi tittar över chefstjänsterna under utvecklingschefsposten och håller på att skapa ett kontaktcenter. Jag har skrivit en tjänsteksrivelse som kommer upp på KSAU i november om hur pusslet ska läggas mellan administrativa avdelningen och utvecklingsavdelningen. Det blir förändringar i tjänsternas innehåll, men det ska inte kosta mer pengar. Vi gör det här för att bättre svara upp mot kommuninvånarnas behov av ökad kvalité och tillgänglighet.

Hur har utvecklingsavdelningen fungerat sedan Patrik Kinnbom lämnade chefsposten?

– Det har fungerat väldigt bra. Jag tycker att medarbetarna tagit ett kliv framåt och jobbat på på ett bra sätt. Jag är imponerad av att vi kunnat lösa uppdragen. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt