Annons:

De äldres matkostnad höjs i Vimmerby till nästa år. Foto: Pixabay

Höjd matkostnad för de äldre i Vimmerby nästa år

Det blir något dyrare för de äldre som är i behov av hjälp i Vimmerby kommun 2018. Ett heldygnsabonnemang på ett särskilt boende höjs från 3 200 kronor till 3 281 kronor nästa år. Flera andra kostnader höjs också med några kronor.

Annons:

Vid det senaste kommunfullmäktigesammanträdet antogs nya taxor i Vimmerby kommun 2018. 

För de äldre i kommunen som är i behov av stöd eller hjälp blir det en liten fördyring. 

Kostnaden för att ta del av kommunens matdistribution ökas med sju kronor per vecka och nästan 30 kronor i månaden. Portionerna levereras en gång per vecka och den nya kostnaden är 56 kronor per portion. I det ingår inte färska grönsaker eller tillbehör som sylt, rödbetor med mera.

Kostnaden för ett heldyngsabonnemang på ett särskilt boende i kommunen ökas med 81 kronor i månaden, från 3 200 kronor till 3 281 kronor. I ett heldygnsabonnemang ingår frukost, middag, kvällsmat och kaffe. 

Dyrare hemtjänst

När det gäller måltider vid korttidsboende ökas heldygnskostnaden med tre kronor, från 105 kronor dygnet till 108 kronor dygnet. 

Lunch för pensionärer och anhöriga i kommunens matsalsverksamhet ökas med två kronor, från 62 kronor till 64 kronor nästa år. 

Hemtjänst per timme ökas med nio kronor, från dagens 358 kronor till 367 kronor. Tvättservice per tillfälle ökas från 179 kronor till 183 kronor. Kostnaden för ett trygghetslarm ökas från 205 kronor i månaden till 210 kronor i månaden. Små höjningar väntas även för exempelvis inskrivning i hemsjukvården, inskrivning i hemrehabilitering och för hembesök av sjuksköterska. Samtliga ovanstående avgifter ingår i maxtaxan.

Dyrare för kommunanställda

Det blir också något dyrare för kommunanställda. Kaffeabonnemanget för kommunanställda höjs från 300 kronor i månaden till 308 kronor. 

För de som jobbar i stadshuset blir det också dyrare att fika nästa år. Bland annat blir kaffet fem kronor dyrare, att äta en bulle eller finare kaka blir också fem kronor dyrare. 

De nya taxorna gick igenom utan några protester vid det senaste fullmäktigesammanträdet.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt