Annons:

Brunegård om halkbekämpningen:

Gudrun Brunegård var inte helt nöjd med snöröjningen.

Brunegård om halkbekämpningen: "Ser man inte mycket av"

Kristdemokraten Gudrun Brunegård promenerade till Plenisalen på måndagen. Hon var inte nöjd med trottoarerna.
– Förra året stod det att man skulle göra halkbekämpning på gång- och cykelvägar, det ser man inte mycket av, säger hon.

Annons:

"Hur folkhälsovänliga är våra trottoarer?", frågade Gudrun Brunegård (KD) majoriteten efter att hon promenerat ned till Plenisalen för måndagens fullmäktigesammanträde. 

– Förra året stod det att man skulle göra halkbekämpning på gång- och cykelvägar. Det ser man inte mycket av. Det är inte bra om man tvingas ut i vägbanan eller halkar omkull på tågbanan, sade Gudrun Brunegård och undrade hur majoriteten ville förbättra för gångtrafikanter. 

Helen Nilsson (S) tog på sig att svara. 

– Varje gång snön kommer, så kommer den här frågan. Det är som att man blir lika överraskad varje år. Vi har prioriterat gång- och cykelbanor på många ställen, vilket upprörde trafikanter. Väglaget och vädret har gjort svårt för kommuner att sköta gatorna och det har växlat mellan varmt och kallt. Det gör det inte lätt. Jag vill vädja till de som har trottoarer utanför huset att ta sitt ansvar. Det kanske vi får göra en drive med framöver, svarade hon. 

Gudrun Brunegård (KD) menade att det vore önskvärt att lägga in en extra växel. 

– Gatorna är föredömliga, men det vore önskvärt att lägga in en extra växel. Det är gång- och cykelvägarna som är värst. 

Helen Nilsson (S): 

– Det pratas om snöröjningen varje år, skulle vi klara av alla samtidigt vore det jättebra, men det skulle vi inte klara. Vi gör så gott vi kan.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt