Annons:

Helen Nilsson pekar ut Moderaterna som huvudmotståndare för Socialdemokraterna i valet.

Hon får förtroendet av S – pekar ut Moderaterna som huvudmotståndare

Socialdemokraterna väljer att ge Helen Nilsson nytt förtroende som kommunalrådskandidat för partiet. Samtidigt pekar partiet ut Moderaterna som sin huvudmotståndare i valet tillsammans med Sverigedemokraterna.
– Det känns stort att få förtroendet, säger Helen Nilsson (S).

Annons:

Helen Nilsson blev Socialdemokraternas första kommunalråd i Vimmerby kommun någonsin. Nu vill partiet att hon ska få fortsätta – hon toppar den fullmäktigelista partiet tog beslut om i kväll.

– För mig var det självklart att fortsätta politiskt, men inte självklart att stå som nummer ett. Det är valberedningen som tar fram förslaget och den tid som har varit har varit både upp och ned. Det har varit turbulent och det märks på vår lista att många tycker att det har varit jobbigt, en del tycker att politiken varit påfrestande. Vi har en bra politisk grupp och det var svårt att inte tacka ja till att vara etta, säger Helen Nilsson.

Hur ser du på förtroendet?

– Det är stort. Förra gången visste man inte riktigt vad man gick in i. Nu är man mer förberedd.

Gör M till huvudmotståndare

Samtidigt väljer hon och partiet att peka ut det parti man samarbetar med som huvudmotståndare i valet tillsammans med Sverigedemokraterna.

– Det är så det ser ut nationellt. Värderingsmässigt är Moderaterna inte våra allierade. Vi skiljer oss åt. Jag säger alltid att det är två val, ett där medborgarna väljer och sedan ett där man sätter sig med en annan politisk part och resonerar sig fram. 

Hade det inte varit naturligare att peka ut Centerpartiet som huvudmotståndare?

– Vi går på det nationella. Vi jobbar alltid med de frågor vi tycker är viktiga och man får jobba med den partner man har och sedan jobba framåt. Vi får jämka oss, det får man göra med alla andra partier. 

"Viktigare att rösta på oss"

Samtliga partier till höger om Socialdemokraterna, förutom SD, har pratat om att helst få till en allians igen i Vimmerby. 

– Det gör det ännu viktigare att rösta på oss. Vill man ha en röd touch är det jätteviktigt att rösta på oss. Samtidigt har vi ett parti som är vågmästare som ingen har tagit till sig den här mandatperioden. Vi får se vad som händer.

Kan ni tänka er att samarbeta med Moderaterna igen?

– Allt kan ske, men det beror på valresultat och förhandlingar. Där vi får mest gehör för våra frågor kommer vi att gå på. 

Vilka frågor blir viktigast för er?

– Välfärdsfrågan, jobbfrågan, integrationsfrågan och till viss del jämställdhetsfrågan. Men vi kommer presentera det tydligare längre fram. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt