Annons:

Nytt förslag från S – vill ge barnfamiljer en vecka ledigt

Socialdemokraternas ordförande i länet, Anders Henriksson, uppskattar nya förslaget från partiet. Foto: Socialdemokraterna

Nytt förslag från S – vill ge barnfamiljer en vecka ledigt

Barnfamiljer ska få en extra semestervecka. Det föreslår Socialdemokraterna i dag. Förslaget omfattar cirka 20 000 barnfamiljer i Kalmar län.

Annons:

Förslaget presenterades av arbetsmarknads- och etableringsminister Ylva Johansson i dag. Syftet är att underlätta för familjelievet. Den extra semesterveckan – "familjeveckan" – ska kunna tas ut i samband med skollov, studiedagar eller terminstart. 

– En viktig och framtidsinriktad reform som hamnar precis rätt. Alla som har småbarn vet att det viktigaste i livet just då är tid. Tid för varandra och tid för att göra saker tillsammans, skapa gemensamma minnen och njuta av småbarnsåren, säger Anders Henriksson, ordförande för socialdemokraterna i Kalmar län.

Förslaget gäller för föräldrar till barn mellan 4 och 16 år och innebär att föräldrar som arbetar får fem lediga dagar var som de kan ta ut när barnen inte kan vara i skolan på grund av lov, planeringsdagar och liknande.  

I Vimmerby omfattas 1 244 barnfamiljer av förslaget, i Hultsfred 1 078. I Västervik är antalet 2 815. Totalt i länet handlar det om cirka 20 000 barnfamiljer. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt