Annons:

Detaljplanen för Uven diskuterades – ser ut att bli tre våningar

Tomas Peterson (M) och Helen Nilsson (S).

Detaljplanen för Uven diskuterades – ser ut att bli tre våningar

Diskussionen med den intresserade köparen Storebrolyan går vidare. På tisdagens kommunstyrelsesammanträde diskuterades detaljplanen för Vimarhems tomt Uven.
– Det vi ser är möjligt är att bygga två våningar plus en sutterängvåning, säger kommunalrådet Helen Nilsson (S).

Annons:

Värderingen av Vimarhems tomt Uven i centrala Vimmerby landade på 1,6 miljoner kronor. Det är två miljoner kronor lägre än vad Vimarhem betalat för fastigheten – totalt. 

Kommunens förhoppning är att kunna sälja tomten till det lokala företaget Storebrolyan så nära värderingen som möjligt. 

– Tomten har också skrivits ned med över 500 000 kronor, så det handlar om en miljonvinst för Vimarhem. Man kan inte säga något annat, även om det är tråkigt att inte få tillbaka de pengar de har betalat. Men det är värderingen som gäller om Vimarhem ska sälja. Vi måste samråda med Vimarhem i dialog, men Vimarhem vet om det här, säger kommunalråden Tomas Peterson (M) och Helen Nilsson (S).

Ser ut att bli trevåningshus

Det ser också ut att bli ett trevåningshus. 

– Det vi ser är möjligt är att bygga två våningar plus en sutterängvåning. Då kan vi ha den detaljplan vi har i dag med det förslag som ligger. Det är svårt att få till fyra våningar, då börjar det bli det här med höjderna runt om. Vi skulle kunna göra det, men då blir det också en fördyrande byggnation.

Kommunalråden ser gärna att det byggs billigt i första hand.

– Det viktiga är att folk har råd att bo där. Man ska även kunna bo kvar om den närstående går bort, det ska inte bli alldeles för dyrt då.

Nu går kommunen vidare i diskussionen med troliga köparen Storebrolyan. 

– Som vi förstått det har man kommit långt i diskussionen med tandläkaren. Det är en förutsättning att man löser den biten själv har vi sagt, säger Tomas Peterson (M).

Centerpartiets Ingela Nilsson Nachtweij: 

– Vi vill att man gör en ny detaljplan som tillåter fyra våningar och det sa vi redan 2017. Det kommer ta ett år innan tandläkaren flyttar så vi har tid på oss och då kan vi sälja tomten till ett högre pris. Byggrätten ligger till grund för värderingen och vi kan släppa ut tomten på marknaden. Vill ha fler lägenheter centralt och därför vill vi se fyra våningar. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt