Annons:

Snart krävs det P-skiva i Vimmerby centrum

Vimmerby Handel är kritiskt mot förslaget – men alldeles nyss blev det verklighet. Snart krävs P-skiva för att kunna parkera i Vimmerby centrum.

Annons:

Ärendet är en segdragen historia. Motionen om införandet av P-skiva skrevs av Urban Sundqvist redan i februari 2013. Därefter har det återremitterats i fullmäktige som i dag gick till beslut för andra gången. Det slutade med att P-skiva kommer att krävas på alla  kommunala parkeringsplatser med parkeringstid från 30 minuter och upp till fyra timmar.

– Bara för att man inte ser alla problem, så gör våra p-vakter det. Det förekom tjuvparkering, speciellt på de här korta parkeringarna, motiverade kommunalrådet Tomas Peterson (M).

Centerpartiet och Vänsterpartiet yrkade avslag.

– Jag har läst vad Vimmerby Handel sagt och att det kan bli mer krångel. Jag håller med om det, säger Ingela Nilsson Nachtweij (C).

Majoriteten röstade igenom sitt förslag. När kravet på P-skiva kommer att introduceras är ännu oklart. Så här sa Håkan Rosin, ordförande i Vimmerby Handel, om förslaget i december månad:

– Det är ett meningslöst beslut. Det här gör det lättare för dem som har bilen ståendes hela dagarna. Nu behöver de bara gå ut och flytta p-skivan ibland. Man har hört om många som rest hit, att det är underbart att komma hit. Det här försvårar för turister, det har varit bra som det har varit. De har inte behövt betala och det har inte varit någon p-skiva. 

När kravet på P-skiva kommer att introduceras är ännu oklart.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt