Annons:

Stridh: ”Alternativa sparförslaget inte alls klart”

I morgon tar barn- och utbildningsnämnden beslut om sitt alternativa sparförslag till skolnedläggningarna. – Det är inte alls klart än, säger ordföranden Camilla Stridh (S).

Annons:

På söndag är det tre veckor kvar till den unika folkomröstningen om skolorna i Gullringen och Djursdala samt förskolan i Pelarne. Under morgondagens nämndssammanträde ska majoriteten med ordföranden Camilla Stridh (S) i spetsen fatta beslut om sitt alternativa sparförslag.

– Vårt bästa alternativ är att flytta verksamheter, men är det så att fullmäktige bestämmer att skolorna i Gullringen och Djursdala och förskolan i Pelarne ska vara kvar så måste vi skära ned på verksamheter. Vi har tittat på allting, men det är inte alls klart. Allt ska vara med i diskussionen i morgon, säger Stridh.

”Tio lärare ett exempel”

Ett alternativ är att lägga hela besparingen på grundskolan. Det skulle innebära cirka tio tjänster från och med 2017. För 2016 måste majoriteten hitta alternativa besparingar på cirka 2,2 miljoner och för 2017 och framåt på 4,5 miljoner.

– Tio lärare är ett exempel på vad de här pengarna skulle innebära. Det är möjligt att vi hamnar där, men vi har tittat på alla verksamheter. Det kan lika gärna bli att vi sprider ut det på flera verksamheter.

Hur ser du på valrörelsen?

– Vi måste bli tydligare med vad vi ser för alternativ och försöka nå ut med det bättre. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt