Annons:

Centerpartiets Ingela Nilsson Nachtweij och Erik Paulsson meddelar att partiet ställer sig bakom majoritetens rambudgetförslag inför 2018.

Centerpartiet ställer sig bakom majoritetens rambudgetförslag

Det största oppositionspartiet – Centerpartiet – opponerar sig inte mot majoritetens förslag på budgetramar.
"Vi tycker att det är bra med en budget som lägger fokus på kommunens kärnverksamhet, det vill säga skola och omsorg", säger Ingela Nilsson Nachtweij (C) och Erik Paulsson (C) i ett pressmeddelande.

Annons:

Det var i förra veckan som den lila majoriteten bestående av socialdemokrater och moderater presenterade sitt förslag till budgetramar för 2018. 

Det innebär att socialnämnden och barn- och utbildningsnämnden får utökade ramar på tio miljoner kronor vardera och kommunstyrelseförvaltningen på fem miljoner. 

Både socialnämnden och barn- och utbildningsnämnden hade önskat mer. 

Nu får dock majoriteten stöd för sitt förslag – av oppositionspartiet Centerpartiet. 

"Vi tycker att det är bra med en budget som lägger fokus på kommunens kärnverksamhet, det vill säga skola och omsorg. Men även om det är en budget med utökade ramar så är det viktigt att poängtera att nämnderna har ett digert arbete framför sig med att rymma verksamheterna inom dessa ramar. Utan fortlöpande effektiviseringsarbete så är det helt enkelt inte möjligt att leverera varken vad kommunen vill eller är skyldig sina invånare", säger Ingela Nilsson Nachtweij (C) och Erik Paulsson (C) i ett pressmeddelande.

Vill inte se ny skola

Men Centerpartiet poängterar att man fortfarande inte står bakom byggandet av en ny skola i Vimmerby i närtid.

"Vi ställer oss också bakom ramen för investeringsbudget men skiljer oss gentemot Socialdemokraterna och Moderaterna framförallt genom att vi inte tror på en helt ny skola i Vimmerby i närtid. Vi har helt enkelt inte råd att kasta bort en byggnad som byggdes om och till för bara 25-talet år sedan. En rimlig livslängd borde snarare vara åtminstone 50 år och vi vill därför skjuta till investeringsmedel för det uppdämda underhållsbehov som finns på AL-skolan", säger de i pressmeddelandet.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt