Annons:

Två nya tjänster för 1,3 miljoner kronor

Kommunalrådet Tomas Peterson är positiv till de nya tjänster som inrättas. Foto: Jakob Karlsson

Två nya tjänster för 1,3 miljoner kronor

Två nya tjänster inrättas på kommunstyrelseförvaltningen till en kostnad för 1,3 miljoner kronor. Satsningen kommer delvis finansieras med kommande pensionsavgång.

Annons:

Den ena tjänsten är rollen som kommunikatör, som Petra Genfors haft sedan tidigare. Hon har övergått till att jobba med andra frågor och därför införs kommunikatörstjänsten på nytt.

– Vi är överens om att det här är något som vi verkligen vill prioritera. Vi har ingen resurs på den platsen och det är jätteviktigt. Så fort det händer något måste vi kunna kommunicera, säger Tomas Peterson.

"Måste jobba mer förebyggande"

Kommunen vill även sträka upp HR-avdelningen.

– Vad för typ av tjänst det blir beror på vilken sökande vi kan få, men det handlar om att förbättra sjuktalen och jobba med förebyggande åtgärder. I dag får man lägga mycket tid på brandkårsutryckningar i dag, men vi måste jobba mer förebyggande.

Satsningarna kostar 1,3 miljoner kronor.

– Vi har en budgetförstärkning på 1,1 miljon till nästa år och dessutom blir det förändringar inom en del avdelningar. Vi har bland annat en pensionsavgång som kommer kunna finansiera en del av det här.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt