Annons:

Efter Alerisbeskedet:

Nybble är nu huvudalternativet för en ny förskola, säger Ingela Nilsson Nachtweij. Foto: Jakob Karlsson

Efter Alerisbeskedet: "Då är Nybble huvudalternativ för ny förskola"

Att bygga i Nybble är inte längre särskilt hett för Aleris. Det öppnar upp för att bygga den nya förskolan där, enligt Ingela Nilsson Nachtweij (C).
– Det vill jag säga är vårt huvudalternativ, säger hon.

Annons:

Det har varit många turer kring Aleris tankar på få till ett nytt behandlingshem i Nybble. Men presskommunikatören Henrik Kennedy säger nu att Aleris tittar på helt andra alternativ – och att Nybble inte längre är hett för dem.

– Det är ingen information som tydligt har kommunicerats till oss, så det är en nyhet för mig. Samtidigt har vi ju fått indikationer, det började redan i somras när Vimmerby Tidning skrev om det, säger blivande kommnalrådet Ingela Nilsson Nachtweij (C). 

Är det här anledningen till det möte kommunen har kallat Aleris till?

– Vi vill träffa Aleris eftersom det funnits en otydlighet och dubbla besked. Nu behöver vi undersöka om det blir ett möte eller inte.

"Ger oss möjlighet"

Nilsson Nachtweij (C) säger att situationen är beklaglig.

– Det här är andra gången kommunen har ställt upp och backat upp Aleris när man sagt att man ska bygga. Det fanns ett planerat projekt vid ishallen också. Men jag vet inte vad som ligger bakom.

Beskedet gör att Nybble plötsligt blir huvudalternativet för en ny förskola, när den nya majoriteten stängt dörren för en byggnation i VOK-skogen.

– Det här ger oss en möjlighet att bygga en ny förskola där och det skulle passa bra i Nybble. Jag bedömer Nybble som huvudalternativet för det nu, så tolkar jag de samtal vi har haft med Moderaterna och Kristdemokraterna. Det här öppnar upp den möjligheten.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt