Annons:

Blivande oppositionsrådet om förskolebeskedet:

Det blivande oppositionsrådet Helen Nilsson (S) förvånas inte över alliansbeskedet.

Blivande oppositionsrådet om förskolebeskedet: "Inte förvånad"

Den nya förskolan som ska byggas i Vimmerby kommer inte bli byggd i VOK-skogen. Vimmerbyalliansens besked förvånar inte det blivande oppositionsrådet.
– Det viktigaste är att vi får till en förskola, säger Helen Nilsson (S).

Annons:

Kritiken mot att bygga en ny förskola i VOK-skogen har varit massiv. Nu har Vimmerbys nya majoritet, den Vimmerbyallians som återuppstått, gett besked om att det inte blir någon förskola i området.

– Jag är inte särskilt förvånad över det. Det var det Centerpartiet gick till val på, så det överraskar mig inte, säger Helen Nilsson (S), som inom kort övergår från att vara kommunalråd till att bli oppositionsråd.

Under valrörelsen skiftade Socialdemokraterna ställning och öppnade för att bygga någon annanstans.

– Det gjorde vi efter att Lis Astrid (Andersson, ordförande i barn- och utbildningsnämnden) lyfte den frågan och att det var Nybble som i första hand passade bäst för barn- och utbildningsnämnden. Vi har också redan bjudit in Aleris till ett nytt möte för att reda ut vissa saker, så det är inte förvånande.

"I ett akut läge"

Det allra viktigaste nu är att få till en ny förskola snabbt, säger det blivande oppositionsrådet.

– Vi är i ett akut läge och behöver snabbt och kvickt få till en förskola. Det viktigaste är en praktisk lösning för de som bor i Vimmerby stad, så det är lätt att ta sig till den nya förskolan.

Är du överraskad över att Moderaterna gett med sig i förhandlingarna?

– Jag förstår att det säkert kan vara frustrerande för dem, de har drivit det här hårt, men i en förhandling gäller det att ge och ta. Så är det. Nu ställer jag mig frågan om hur man löser det här på bästa sätt. 

Socialdemokraterna kan tänka sig att stå bakom en ny placering av förskolan.

– Finns det möjlighet att lösa det på ett bra sätt, så är vi med på det. Det viktigaste för BUN var att få till en byggnation och vid den tidpunkten fanns bara VOK-alternativet. Alla partier hade skrivit under markanvisningsavtalet för Aleris i Nybble, men nu får vi titta på den frågan igen.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt