Annons:

Blivande kommunalrådet:

Blivande kommunalrådet Ingela Nilsson Nachtweij tror inte på ett beslut om Itsams flytt i november. Foto: Jakob Karlsson

Blivande kommunalrådet: "Finns ingen möjlighet till beslut i november"

Det finns ingen möjlighet för Itsam att ta beslut om en eventuell flytt redan i november. Det säger det blivande kommunalrådet Ingela Nilsson Nachtweij (C).
– Alla fullmäktigeförsamlingar måste få uttala sig före beslut, anser hon.

Annons:

Just nu pågår en utredning kring hur Itsams framtid ska se ut. Ett förslag om att flytta Itsams kontor från Kisa till Linköping, som inte är en av medlemskommunerna, pågår. 

Åsikterna om förslaget går isär en aning i kommunen. Ingela Nilsson Nachtweij (C), blivande kommunalråd och som kommer sitta i Itsams direktion efter Tomas Peterson (M), säger att beslutet måste vara enigt.

– Om det är så att det är ett hinder för Itsam att kunna leverera det som väntas av dem på grund av svårigheten att rekrytera och behålla personal bör medlemskommunerna snarast initiera en analys kring hur den utmaningen kan lösas utan en flytt. Det viktigaste är inte kostnadsskälet för mig vad gäller kontorsflytten, säger hon.

"Dubbelt så stora"

Samtidigt säger hon att det finns en oro för en kostnadsökning genom en flytt.

– Enligt säker källa är lokalkostnader i genomsnitt dubbelt så stora i Mjärdevi som i Kisa, säger hon.

Skulle du helst se att Itsam blir kvar i Kinda kommun?

– Utredningen måste inväntas av oss alla först. Sedan får alla sex kommuner dra slutsatser utifrån den. Det behövs ett enigt beslut.

Tror du att det är för snabbt att ta ett beslut i november?

– Ja, absolut. Alla fullmäktigeförsamlingar måste få uttala sig före beslut. Det finns ingen möjlighet att direktionen ska ta beslut redan i november.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt