Annons:

Kommunen vill skjuta på beslutet:

Kommunalråden Tomas Peterson (M) och Helen Nilsson (S) vill, tillsammans med övriga i KS, skjuta på Itsams beslut.

Kommunen vill skjuta på beslutet: "Vill ha mer tid på oss"

Kommunstyrelsen vill inte att ett beslut om Itsams framtida lokalisering tas redan i november. Det meddelade den snart upplösta majoriteten på tisdagen.
– Det vi säger är att det behövs mer tid, säger Helen Nilsson (S).

Annons:

Kommunstyrelsen har formulerat en skrivelse till Itsams direktion där man ber om att skjuta på beslutet. Itsam har gjort en utredning om en flytt till Linköping från Kinda och ett beslut är planerat att tas redan i slutet av november.

För snabbt, anser en enig kommunstyrelse.

– Vi vet att det finns en förhoppning om att ta ett beslut på direktionsmötet den 29 november, säger kommunalrådet Tomas Peterson (M).

"Svårt att tro att man inte lyssnar"

I skrivelsen skriver kommunen att "direktionen före beslut om eventuell flytt av kontor och verksamhet till Linköping inhämtar yttrande från medlemskommunerna i ärendet". Kommunstyrelsen skriver att den här händelsen ska föregås av möjligheten att formellt få yttra sig.

Motivet, skriver kommunstyrelsen, är att man är angelägen om att ett beslut i "denna strategiskt viktiga fråga är väl underbyggt, förankrat och inte ifrågasätts". 

– Vi vill ha möjligheten att yttra oss innan.

Tycker flera av medlemskommunerna likadant?

– Kinda har vi förstått tycker så och även Ydre i viss mån.

Tror ni att man lyssnar på det här?

– Jag har svårt att tro att man inte lyssnar om två eller tre medlemskommuner tycker att det går för fort. Sedan om det ändå hamnar där i slutändan, det finns ju en utredning som pekar på att flytta verksamheten till Linköping och det bygger på att man har svårt att få tag i kompetent personal och att huset i Kisa inte är funktionellt.

"Vill ha mer tid"

Kommunstyrelsen har dock inte tagit någon enhetlig ställning i frågan än.

– Det handlar inte om att ta ställning, utan det vi säger är att vi vill ha mer tid på oss. 

Skrivelsen är sänd till Itsamdirektionens ordförande Elisabeth Edlund (S), som är verksam i Åtvidaberg. Tomas Peterson (M) sitter i Itsams direktion för kommunens räkning fram till årsskiftet, därefter tar Ingela Nilsson Nachtweij (C) över där.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt