Annons:

Förre riksdagsledamoten lämnar uppdrag efter avslöjande

Jörgen Andersson lämnar uppdrag efter ett avslöjande av SVT Nyheter.

Förre riksdagsledamoten lämnar uppdrag efter avslöjande

Tidigare riksdagsledamoten Jörgen Andersson (M) petades av Moderaterna inför valet. Nu avslöjar SVT Nyheter att Andersson under sin tid i finansutskottet gick in i bolag med kopplingar till personer dömda för ekonomisk brottslighet.

Annons:

Jörgen Andersson, från Västervik, valdes in i riksdagen i samband med valet 2010. Under sin tid i riksdagen har Jörgen Andersson varit ledamot i finansutskottet. 

Men han har också under sin tid i finansutskottet gått in i bolag med kopplingar till personer dömda för ekonomisk brottslighet. Det handlar om personer i kretsen kring de bolag han gått in i som har näringsförbud, skulder och konkurser bakom sig. Vissa av bolagen har till och med hamnat i händerna på målvakter, avslöjar SVT Nyheter.

Enligt SVT anmälde han inte heller uppdragen till riksdagen, något som krävs enligt lag.

I ett mejl till SVT skriver Jörgen Andersson att han inte haft någon anledning att "misstänka några oegentligheter eller dolda syften". Han skriver också att han inte kan ta ansvar för andras misstag.

Nu lämnar han ett av sina styrelseuppdrag. 

Jörgen Andersson har tidigare suttit i kommunfullmäktige i Västervik, haft uppdrag i landstinget och varit suppleant i styrelserna för Västervik Miljö- och Energi AB och Västerviks Kraft-Elnät AB.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt