Annons:

Majoriteten lovar att behålla Tuna och Rumskulla

Majoriteten lovar att Tuna och Rumskulla sitter säkert den här mandatperioden.

Majoriteten lovar att behålla Tuna och Rumskulla

I en intervju med Dagens Vimmerby varnade Johan Blomberg (M) för att diskussionen om Tuna och Rumskulla skola kan komma upp igen. Nu lovar majoriteten att den inte gör det den här mandatperioden. – Det var vad vi sa i juni och det har inte ändrats, säger Moderaternas Marie Nicholson.

Annons:

I juni backade den lila majoriteten från den ursprungliga skolnedläggningsplanen. Både Tuna och Rumskulla skola räddades. Anledningen var de långa restider som barnen skulle fått vid en nedläggelse.

Men den senaste tiden har majoriteten varnat för ytterligare nedskärningar och i en intervju med Dagens Vimmerby sa moderaten Johan Blomberg följande: 

– Det här är inte sista gången skolorna diskuteras. Jag tror att Tuna och Rumskulla kommer diskuteras igen och kommer upp i budgeten framöver. 

Enligt M-duon Marie Nicholson och Tomas Peterson kommer inte Tuna och Rumskulla diskuteras igen. 

– Det var vad vi sa i juni och det har inte ändrats. Föräldrar i Tuna och Rumskulla ska inte sitta och vara oroliga över resultatet i folkomröstningen. Vi har sagt att de här skolorna inte ska läggas ner den här mandatperioden, säger Marie Nicholson (M). 

Däremot tittar majoriteten eventuellt på andra lösningar.

– Det kan handla om samarbete över kommungränserna. 

Enskild debattör

Före valet 2014 sade majoriteten att skolorna i kommunen skulle vara kvar och inte stängas. 

– Det var en enskild debattör på ett enskilt ställe som sa så. Det hade inte diskuterats i gruppen och var inte förankrat. Men det är klart att vår målsättning aldrig var att lägga ner några skolor. Det är tråkigt, men verkligheten är sådan, säger Tomas Peterson (M). 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt