Annons:

  • Få från allmänheten kom till den sista debatten

    Helen Nilsson (S) och Ingela Nilsson Nachtweij (C) under debatten.

  • Få från allmänheten kom till den sista debatten

    Få från allmänheten dök upp på torget.

Få från allmänheten kom till den sista debatten

I dag röstar kommunens medborgare om skolnedläggelse på landsbygden eller inte. På lördagen hölls den sista debatten om skolorna – men få från allmänheten kom för att lyssna. – Intresset kanske inte är större än så här, säger Helen Nilsson (S).

Annons:

Månader av argument, diskussioner och förslag är till ända. I dag kulminerar skoldebatten i Vimmerby – kommunens invånare ska rösta om majoritetens mycket omdiskuterade beslut att lägga ned skolorna i Djursdala och Gullringen och förskolan i Pelarne. 

I går debatterade kommunalrådet Helen Nilsson (S) och oppositionsrådet Ingela Nilsson Nachtweij (C) en sista gång inför skolvalet på torget i Vimmerby. Men få kom för att lyssna i det vedervärdiga snöovädret. Och de allra flesta som kom var politiker, som redan hört debatten ett flertal gånger. 

– Intresset kanske inte är större än så här. Jag tror att många redan har bestämt sig och att allmänheten känner att de vet vad de ska rösta på, säger Helen Nilsson (S). 

Ingela Nilsson Nachtweij (C) var av en lite annan uppfattning angående intresset.

– Jag säger som Caroline Axelsson (MP): jag är stolt över Vimmerbyborna och över fritidspolitikerna som lägger ner så enormt mycket tid och kraft på det här och som alltid är här oavsett vad. Det är imponerande.

Inget besked

Om debatten lyckades omvandla någon A-väljare till att bli en B-väljare eller vice versa återstår att se. Klart är i alla fall att majoriteten inte ger något besked om vilket valdeltagande som krävs – före valets utgång. 

– Nej, jag ska inte gissa på det. Det blir fel om jag säger det som enskild politiker. Det ska vi ta i våra grupper först, säger Helen Nilsson (S). 

Ingela Nilsson Nachtweij tror på ett högt valdeltagande, men var inte nöjd med svaren från Helen Nilsson (S). 

– Vi får fortfarande inte svar på våra frågor, men majoriteten kanske svarar på dem i natt?

Under söndagen röstar kommunens invånare i folkomröstningen. Förtidsröstandet hamnade på 17,8 procent. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt