Annons:

Återvinningen stängd över påsk – ”Det är helt befängt”

Återvinningen är stängd över påsk. Bilden föreställer VEMAB:s kontor.

Återvinningen stängd över påsk – ”Det är helt befängt”

Återvinningscentralen i Vimmerby stängdes vid 12.30 på skärtorsdagen och öppnar inte förrän 08.00 på tisdag nästa vecka. Det får medborgaren Anders Marteleur att reagera skarpt.
– Jag tycker att det är helt befängt, säger han.

Annons:

Påsken kommer bjuda på soldränkt väder och en och annan kommer säkert leta sig ut i trädgården. Att föra gräs, löv och grenar till Återvinningscentralen får man dock vänta med till tisdag nästa vecka.

Vimmerby Energi & Miljö håller återvinningscentralen stängd hela påsken. Det får Vimmerbybon Anders Marteleur att reagera.

– Jag hade 25 säckar som jag tänkte köra ut i helgen, men upptäckte som tur var att Återvinningscentralen stängde 12.30 i dag och är stängd över hela påsken. Jag tycker att öppettiderna är en skandal, jag ska kunna lasta mitt släp utan att behöva titta på klockan. I den kommun som jag flyttade ifrån är det öppet varje dag under påsk och mer generösa öppettider än vad Vimmerby har på vardagar. 

"Ska inte ens behöva fundera"

VEMAB har öppet 8-16 alla vardagar förutom måndagar då det är förlängt till 19.00. Varannan lördag är det öppet 10-14.

– Jag blir frustrerad när jag inte kan slänga skräp utan att åka ifrån jobbet och det är inte rätt med dagens miljötänk. Jag tycker att man ska ha öppet som en livsmedelsbutik, vi som medborgare ska inte ens behöva fundera på om det är öppet eller inte. En metallarbetare måste kunna jobba till 16 och sedan kunna slänga sitt skräp. Jag ser på mina medarbetare att de slänger i sig maten på lunchen för att hinna åka ut till Snokebo i ilfart. Andra åker på arbetstid och då har vi en negativ samhällspåverkan helt plötsligt. Medborgarna får köra på arbetstid för att VEMAB:s anställda ska kunna jobba ”vanliga” tider. Det är hål i huvudet.

 "En fråga om service"

Marteleur menar att mängder med skräp slängs i diket på vägen ut mot Återvinningscentralen.

– Jag förstår att det kostar mer att ha öppet längre, men det är en fråga om service för medborgarna och Vimmerbys varumärke. Vad kostar det att plocka upp allt skräp som slängs i dikena eller ställs vid miljöstationerna? Som jag ser det är utökade öppettiderna en win-win. Slänger man inte skräpet längs vägen kanske man börjar elda hemma och det är ju inte heller så bra med tanke på förra sommaren.

Hur ser du på den kostnad som det skulle innebära att utöka arbetstiden?

– Hur mycket skulle man inte stärka sitt varumärke om man har öppet för medborgarnas skull och inte för de anställda? Man har någon konstig inställning om att man inte ska behöva jobba kvällar och helg och den här mentaliteten är jättetrist.

Dagens Vimmerby inväntar svar från VEMAB om hur man ser på kritiken. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt