Annons:

Kan tillskapa nya parkeringsplatser på torget:

Det kan bli nya parkeringsplatser på torget i Vimmerby. Bilden är en genrebild. Foto: Pixabay

Kan tillskapa nya parkeringsplatser på torget: "Kan bli efter sommaren"

Det kan bli 14 nya parkeringsplatser på torget efter sommaren. Det berättar Ingela Nilsson Nachtweij (C) på kvällens kommunfullmäktige.
– Vi har fått ett kostnadsförslag, men inte tagit något beslut, säger hon.

Annons:

Det var i samband med ledamöternas frågestund på kvällens fullmäktige som Anneli Jakobsson (SD) lyfte parkeringssituationen i Vimmerby.

– Jag är positiv till bostadsbyggnationen i Vimmerby, men det försvinner också parkeringsplatser. Vi har Stören och andra bostadsområden som gör att det blir färre parkeringsplatser. Jag vet att vi har Karlbergstomten, men det kan bli ganska långt för vissa. Kommer ni ersätta dessa platser? frågade hon kommunalrådet.

Ingela Nilsson Nachtweij (C) svarade att det är på gång med nya parkeringsplatser och att hon inte tror att Jakobsson är ensam om att bekymra sig.

– Vi har tänkt iordningsställa 14 nya platser efter sommaren på torget. Det handlar om parkering längs med båda långsidorna, men det skulle kräva ombyggnationer. Något beslut är inte taget, men vi har fått ett kostnadsförslag. Det är viktigt med både handelstorg och parkering, så det skulle i sådana fall bli sju parkeringar på vardera sida, säger kommunalrådet.

"Bra att invänta den"

Hon berättar också att det kan vara på gång med en ombyggnation vid gymnasieparkeringen för att tillskapa ytterligare parkeringar.

– Vi har föreslaget den aktören som är intresserad av att bygga på Sibyllatomten att hyra in sig i de två parkeringshusen där det finns en del parkeringar som inte används. Vi jobbar vidare med frågan.

Oppositionsrådet Helen Nilsson (S) sa så här:

– Vi har lagt ett uppdrag på en parkeringsstrategi och den kommer påvisa var man kan lägga parkeringar. Det är bra att invänta den.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt