Annons:

Här är småpartierna som fick flest röster i Vimmerby

Gustav Kasselstrands Alternativ för Sverige var näst mest populärt bland småpartierna i Vimmerby kommun.

Här är småpartierna som fick flest röster i Vimmerby

Den slutliga rösträkningen i Vimmerby är nu klar och samtliga 14 distrikt – inklusive uppsamlingsdistriktet – är räknade. Störst av småpartierna blev Landsbygdspartiet oberoende med 0,64 procent av rösterna.

Annons:

1,88 procent av de som valde att rösta i EU-valet i Vimmerby valde att rösta på ett av de partier som inte satt i EU-parlamentet mellan 2014 och 2019. 

Störst av dem blev Landsbygdspartiet oberoende som fick 38 röster. Det räckte till 0,64 procent. 

Näst störst blev Alternativ för Sverige med 35 röster eller 0,59 procent. 

Piratpartiet blev tredje störst med 0,24 procent av rösterna. Partiet Vändpunkt, som startades av avhoppande miljöpartister, fick 0,22 procent av rösterna.

Kristna Värdepartiet och Medborgerlig Samling fick 0,03 procent. Direktdemokraterna, Djurens Parti och Klassiskt Liberala Partiet fick 0,02 procent.

Fyra kommuninvånare valde att rösta på partier som inte beställt valsedlar. Det handlade om Mjölbypartiet (två röster) och Enhet (en röst) samt Nordiska Motståndsrörelsen (en röst).

Av distrikten stack Locknevi ut klart mest. Där valde 10,58 procent att rösta på ett av dessa partier. Där handlade det främst om Partiet Vändpunkt (4,33 procent), Alternativ för Sverige (3,37 procent), Landsbygdspartiet oberoende (1,44 procent) samt Piratpartiet (0,96 procent).

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt