Annons:

M-kravet: Minska invandringen till Sverige kraftigt

Invandringen till Sverige måste minska kraftigt, enligt Moderaterna. Foto: Migrationsverket/Tomislav Stejpic

M-kravet: Minska invandringen till Sverige kraftigt

Moderaterna vill strama åt migrationspolitiken ytterligare. Partiet vill minska asylinvandringen med 70 procent, minska anhöriginvandringen och ställa hårdare krav på medborgarskap.
– Det är det stora antalet människor som tagits emot som är problemet, säger Tobias Billström (M).

Annons:

På torsdagen presenterade Moderaterna en ny politik på migrationsområdet. Partiet vill strama åt invandringen ytterligare och minska invandringen till Sverige kraftigt.

M vill införa ett "volymmål" och minska asylinvandringen med 70 procent. Sverige ska ta emot 5 000 till 8 000 personer per år. 

– Det är viktigt att ta de signaler som vi får från landets kommuner om integrationsproblem på allvar. Det är dags att sätta ett sådant här mål för att kontrollera och minska antalet människor till Sverige. Vi har alldeles för högt mottagande i dag, säger Tobias Billström (M), enligt Aftonbladet.

M vill också ha ett stramt regelverk vad gäller familjeåterförening samt att tillfälliga uppehållstillstånd som huvudregel ska beviljas till skyddsbehövande. För att bli svensk medborgare vill partiet förlänga tiden samt se krav på kunskaper i svenska och hur det svenska samhället fungerar.

Moderaternas förslag på antalet personer som ska komma till Sverige liknar det mottagande Norge, Finland och Danmark har. 

KD kallar M-utspelet för glädjande, medan SD-partiledaren Jimmie Åkesson tycker att förslaget kommer tio år för sent och att ambitionsnivån är för låg "givet dagens dramatiska situation".

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt