Annons:

Pedagogiska måltider plockas bort – ska spara 350 000

Marie Nicholson (M) och Eva Berglund (S) sitter i nämnden som beslutade att ta bort det som kallats pedagogiska måltider.

Pedagogiska måltider plockas bort – ska spara 350 000

Inga mer pedagogiska måltider inom Vimmerby kommun. Det bestämde socialnämnden i dag. – När det gäller demenssjuka är det en fördel att personalen sitter med, men pedagogiska måltider är inte det enda sättet för att upprätthålla lugn och ro vid matsituationen, säger nämndens vice ordförande Marie Nicholson (M).

Annons:

Under onsdagen skrev Dagens Vimmerby om att de dementa kan mista sina pedagogiska måltider med personalen. Och så blir det. Det beslutade en enig nämnd i dag. 

– Pedagogiska måltider finns bara i skolor och det här är något annat. Efter diskussioner här i dag har vi bestämt att det inte kan benämnas som pedagogisk måltid. Skulle det beviljas blir det en beskattningsbar förmån och gränsen går vid 88 kronor och det tror vi inte att så många i personalen är beredda att lägga, säger socialnämndens ordförande Eva Berglund (S). 

Nämnden var enig i beslutet, som rör vård- och omsorgsboenden och boenden för ensamkommande. 

– När det gäller demenssjuka så är det en fördel att personalen sitter med, men pedagogiska måltider är inte det enda sättet att upprätthålla lugn och ro vid matstiuationen. Det blir en uppgift för personalen att ordna den här sortens måltid ändå, säger Marie Nicholson (M). 

Beslutet ska spara 350 000 kronor i livsmedelskostnader. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt