Annons:

MODERATERNA FÖRTVIVLADE:

Marie Nicholson skriver tillsammans med Tomas Peterson och Niklas Gustafsson att Moderaterna är förtvivlade.

MODERATERNA FÖRTVIVLADE: "KAN INTE RISKERA VÅRA MEDARBETARES HÄLSA"

Moderaterna är förtvivlade över situationen i stadshuset. I ett pressmeddelande skriver partiet att man under onsdagen uppmanat kommunens tjänstemän att kontakta sina skyddsombud. Samtidigt uppmanar man samarbetspartnern Centerpartiet att se till att en förändring sker med omedelbar verkan.

Annons:

Moderaterna skriver i ett pressmeddelande att man sedan före sommaren varit delaktiga i ett arbete "att komma tillrätta med de arbetsmiljöproblem som finns i stadshuset och som grundar sig i Ingela Nilsson Nachtweijs ledarskap". 

Nu menar partiet att den senaste tidens händelser och uttalanden från kommunalrådet gjort det uppenbart för dem att inga av de samtal och möten som både politiker och tjänstemän har haft med henne gjort något avtryck. 

"Den interna process där vi gemensamt skulle hjälpas åt att klara av problemen har misslyckats", skriver Moderaterna genom Marie Nicholson, Tomas Peterson och Niklas Gustafsson.

"Djupt oroade"

Moderaterna skriver också att man inte är villiga att riskera medarbetarnas hälsa. 

"Vi är djupt oroade för att INN:s oförmåga att ta till sig situationens allvar kommer leda till att våra tjänstemän antingen lämnar kommunen eller tvingas till sjukskrivningar", skriver allianspartiet.

Under onsdagen har Moderaterna uppmanat kommunens tjänstemän att kontakta sina skyddsombud. 

"Vi kommer att backa upp dem till 100 procent om de väljer att göra så samt bidra med våra egna observationer".

"Uppriktigt förtvivlade"

Samtidigt uppmanar Moderaterna samarbetspartnern Centerpartiet att ta sitt ansvar och se till att en förändring sker med omedelbar verkan.

"Moderaterna kallade under gårdagen ett antal representanter ur C till ett möte för att förklara INN:s uttalanden, ageranden samt deras plan för att komma tillrätta med problemen. Därefter kommer vi i moderaterna överväga om vi kan fortsätta arbeta med INN som KSO", skriver man vidare.

Moderaterna meddelar att man är "uppriktigt förtvivlade" över hur händelserna utvecklat sig och all den energi som det har kostat.

Kommundirektören Carolina Leijonram är sjukskriven. Mer om det kan du läsa här.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt