Annons:

Brunegård om valet:

Gudrun Brunegård har imponerats av Jacob Käll under hans korta tid som politiker. Foto: Simon Henriksson

Brunegård om valet: "Pragmatisk och omdömesgill person"

Jacob Käll föreslås bli ny ordförande i kommunstyrelsen. Ett beslut Gudrun Brunegård (KD) ser positivt på.
– Jacob är en klok och omdömesgill person, säger Brunegård.

Annons:

I dag stod det klart att processen med att hitta ett nytt kommunalråd är i mål. Centerpartiets valberedning föreslår Jacob Käll som ordförande i kommunstyrelsen.

– Det är svårt att som ett parti ha synpunkter på ett annat partis val, men jag ser honom som en pragmatisk, klok och omdömesgill person. Han lyssnar gärna in andra och väger samman synpunkter. Tidigare har jag inte upplevt honom som ledare i den yttersta positionen men jag har varit med på seminarium han har hållit och han har en förmåga att samla in synpukter och föra en fråga framåt i en process, säger Gudrun Brunegård (KD) och fortsätter:

– Det är bra erfarenheter att ha med sig i det här uppdraget.

För allianssamarbetet ser hon positivt på valet av Käll.

– Jag tror att det finns stora fördelar med att han också värnar om alliansen. Just detta att han kanske inte är så rutinerad politiker och hans förmåga att lyssna in andra kan vara bra för alliansen.

Vad kan det betyda för relationen inom alliansen?

– Ur vår synpunkt har jag goda förhoppningar om att det här blir bra och att det kan vara bra för alliansen som helhet. Jag uppfattar inte Jacob som en konfrontativ person som driver sitt partis önskemål in absurdum. Vi värnar alla om Vimmerbys bästa och där krävs det ofta att man är beredd att kompromissa.

"Gjorde bra ifrån sig"

Gudrun Brunegård säger att hon på ett sätt förvånades av valet. 

– Men samtidigt har jag sett honom i den här processen som varit smärtsam och svår på olika sätt, och uppfattar att han har vuxit i den rollen. Jag har inte sett honom så mycket som politiker tidigare, men när Centerpartiet hade presskonferens och han var en av dem tänkte jag faktiskt tanken. Han gjorde väldigt bra ifrån sig och det han sa var klokt och väl avvägt. Jag tänkte redan då tanken att med honom som KSO har vi goda förutsättningar att komma framåt.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt