Annons:

Peter Karlsson i mitten, tillsammans med de ledande centerpartisterna Lars Sandberg och Jacob Käll. Foto: Simon Henriksson

Karlsson: ”Erik är ingen lagspelare”

Ingen i den centerpartistiska gruppen reserverade sig mot beslutet att stänga ute Erik Paulsson på obestämd tid. Gruppledaren Peter Karlsson säger att förtroendet för Paulsson saknas.
– Han är ingen lagspelare, menar han.

Annons:

I går kunde Dagens Vimmerby berätta att Erik Paulsson blir utesluten från Centerpartiets kommunfullmäktige- och kommunstyrelsegrupp. Beslutet fattades under ett möte under gårdagen. Skälet är den intervju Paulsson gjorde med Dagens Vimmerby den 31 augusti i år, där han riktade hård kritik mot partikamraten och kommunalrådet Ingela Nilsson Nachtweij. 

– Vi har haft en diskussion om Erik ända sedan den första intervjun han gjorde. Det saknas förtroende för honom i gruppen och han är ingen lagspelare.

Varför kan man inte gå ut med kritik mot partiet offentligt?

– Det kan man göra, men man måste meddela sin ståndpunkt i partiet först. Det här kom som en total överraskning för oss. Hade han meddelat oss och vi kunnat försöka lösa det internt hade det varit en annan sak.

Paulsson säger att ni inte har lyssnat. Hur ser du på det?

– Jag hade ingen kännedom om detta och jag ser inte att han lyft fram den kritiken internt innan han gick ut i media. Det blir väldigt svårt för ett parti att hantera sådan kritik medialt, man blir inträngd i ett hörn.

Finns det en tystnadskultur i C?

– Det tycker jag inte. Jag tycker att vi har högt i tak och livliga diskussioner på våra gruppmöten. Jag har inte upplevt någon tystnadskultur och vi hindrar ingen från att gå ut i media, men man måste meddela sin ståndpunkt till partiet först.

Har du någon förståelse för Paulssons tillvägagångssätt?

– Nej, jag har ingen förståelse för det. Man måste ta det med sitt parti först.

Vad krävs för att Paulsson ska återfå sitt förtroende i centergruppen?

– Han måste visa att han är en lagspelare och att han vill vara med i partiet.

"Söker breda lösningar"

I och med att Paulsson nu blir politisk vilde förlorar Vimmerbyalliansen sina majoritetsställningar i både kommunstyrelsen och fullmäktige.

– Jag ser inte att det blir något problem. Vi söker breda lösningar och det är sällan som vi har hela oppositionen emot oss.

Kommer ni behöva tänka annorlunda?

– Nej, vi kommer tänka likadant. Vi söker breda lösningar.

"Ingen reserverade sig"

I gårdagens intervju uppmanade Paulsson att Vimmerbypartiet skulle driva en uteslutningsprocess mot Paulsson. Det kommer inte ske.  

– Det är ingenting som vi kommer driva utan det här rör oss internt i centergruppen. Vi känner inte att vi vill få det prövat.

Var ni eniga om gårdagens beslut?

– Ingen reserverade sig mot beslutet. I diskussionen var det fram och tillbaka där vi vägde för- och nackdelar.

Fotnot: Hur Erik Paulsson ser på frågan kan du läsa här. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt