Annons:

Paulsson välkommen i Centerpartiet igen

Erik Paulsson är välkommen tillbaka in i centergänget igen. Foto: Jakob Karlsson

Paulsson välkommen i Centerpartiet igen

I krisen runt Ingela Nilsson Nachtweijs ledarskap blev partikollegan Erik Paulsson utestängd från partiets interna möten. Nu är han välkommen i gruppen igen. 

Annons:

Dagens Vimmerbys intervju med Erik Paulsson den 31 augusti blev det mediala startskottet för den stora kris i stadshuset som briserade under hösten 2019. I intervjun sågade Paulsson sin partikamrats ledarskap längs med fotknölarna.

Kort därefter blev kommundirektören Carolina Leijonram sjukskriven. En månad senare polisanmälde Paulsson även Nilsson Nachtweij sedan han mottagit sms från Nilsson Nachtweij där hon frågade efter Paulssons källa i stadshuset. I mitten av oktober meddelade Ingela Nilsson Nachtweij att hon avgår från posten som kommunalråd.

En tid senare blev Paulsson sedan avstängd från partiets gruppmöten.

– Vi har haft en diskussion om Erik ända sedan den första intervjun han gjorde. Det saknas förtroende för honom i gruppen och han är ingen lagspelare, sa gruppledaren Peter Karlsson till DV den 3 december.

 "Vi måste vara eniga nu"

I våras kom sedan den oberoende granskningen av höstens kris som gav Paulsson rätt på punkt efter punkt. Nilsson Nachtweijs ledarskap fick svidande kritik av KPMG, som genomförde granskningen på revisorernas uppdrag.

Sedan en tid tillbaka är Paulsson välkommen på Centerpartiets möten igen.

– I den borgfred som råder nu med tanke på pandemin har han fått komma tillbaka till gruppen. Vi måste vara eniga nu och han kommer vara med så länge som det fungerar.

Ångrar du att Paulsson portades?

– Under rådande omständigheter tyckte jag att det var korrekt.

Även om rapporten gav honom rätt?

– Ja, men det visste vi inte då. Det möjliggjorde för partiet att diskutera frågan öppet utan att varken Ingela eller Peter var med.

Paulsson sitter i kommunfullmäktige och i kommunstyrelsen.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt