Annons:

Efter gårdagens resultatlösa medlemsmöte ska nu valberedningens förslag till ny KS-ordförande, Jacob Käll (C), fundera ett extra varv innan det extra mötet på söndag. Foto: Jakob Karlsson

Jacob Käll ska fundera – "självklart påverkas man"

Jacob Käll är Centerpartiets valberednings förslag till ny ordförande för kommunstyrelsen. Men efter gårdagens resultatlösa medlemsmöte har han, liksom partiet, bestämt sig för att fram till det extra mötet på söndag fundera ett extra varv.

Annons:

Vid Centerpartiets medlemsmöte i Frödinge bygdegård på onsdagskvällen var tanken att Jacob Käll, nominerad av valberedningen, skulle väljas som partiets kandidat till ny ordförande i kommunstyrelsen.

Så blev det inte, då en motkandidat nominerades under mötet – det tidigare kommunalrådet Ingela Nilsson Nachtweij.

Trots närmare tre timmars förhandlingar lyckades de drygt 40-talet medlemmarna inte enas, utan onsdagskvällens beslut sköts upp och ska nu fattas vid ett nytt möte kommande söndag i stället.

Diskutera politika förutsättningar 

Enligt valberedningens ordförande Leif Larsson ville medlemmarna också diskutera de politiska förutsättningarna av olika alternativ.

– Det handlar om att vi har olika förutsättningar beroende på vilken kandidat vi utser. Vi vill samla partiet kring ett enigt beslut och det var inte möjligt i kväll, sa han på onsdagskvällen.

"Käll ska fundera"

 Den av valberedningen nominerade kandidaten Jacob Käll kommenterar nu gårdagens möte och sin syn på den situation som uppstått.

– Jag har full respekt för att partiet behöver mer tid på sig för att fundera ett varv till. Det kommer jag även själv göra. De dagar som är fram till söndag kommer jag ägna åt att tänka igenom vad jag vill, kan och bör göra för egen del.

 Menar du att det är aktuellt för dig att inte ställa upp som valbart namn?

– Nej, det säger jag inte. Jag är nominerad, men som privatperson måste jag vara säker på vad jag vill göra och vad som är möjligt.

Påverkar allt som hänt och händer runtomkring den här processen dig i ditt beslut?

– De diskussioner som tas måste göras. Men självklart påverkas man, man är ju ingen stålman.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt