Annons:

  • JUST NU: C HAR GJORT SITT VAL – HÄR ÄR FÖRSLAGET TILL NY KSO

    Valberedningsens förslag Jacob Käll eller det nyss avgånde kommunalrådet Ingela Nilsson Nachtweij. I kväll gjorde Centerpartiet i Vimmerby sitt val vem man vill se som nästa kommunalråd.

  • JUST NU: C HAR GJORT SITT VAL – HÄR ÄR FÖRSLAGET TILL NY KSO

    Jacob Käll (C), nominerades i kväll av sitt parti som nytt kommunalråd och kommunstyrelsens ordförande. Det formella beslutet tas på måndagens kommunfullmäktige.

JUST NU: C HAR GJORT SITT VAL – HÄR ÄR FÖRSLAGET TILL NY KSO

Centerpartiets andra nomineringsmöte på mindre än två veckor är precis slut. Och nu står det klart vem partiet har valt som sin kandidat till ny ordförande i kommunstyrelsen.

Annons:

På onsdagen för en och en halv vecka sedan skulle Centerpartiet i Vimmerby besluta vem man skulle föreslå som nytt kommunalråd och ordförande i kommunstyrelsen – valberednings förslag Jacob Käll, eller det nyss avgående kommunalråden Ingela Nilsson Nachtweij, vars namn lite överraskande nominerades på nytt under mötet.

Medlemsmötet drog då ut på tiden, och efter mer än två timmars förhandlingar sköts beslutet upp till ett nytt möte. Man bestämde då även att partiets framtida inriktning i Vimmerby skulle diskuteras på möte nummer två.

Kort förhandling

Centerpartiets Vimmerbykrets höll sin andra nomineringsstämma i Frödinge Bygdegård på söndagskvällen,och det avslutades alldeles nyss. Efter en kort förhandling står det nu klart att Centerpartiet i Vimmerby lyfter fram valberedningens förslag, Jacob Käll, som sin kandidat.

Det är alltså Käll som kommunfullmäktige kommer ha att ta ställning till vid måndagskvällens möte i statdshusets plenisal.

"Stor utmaning"

– Det är stort och en stor utmaning, att vara KSO är att ha en utsatt post som har stort fokus på sig. Men jag är stolt och hedrad över att ha fått partiets förtroende och jag tar uppdragen med stor ödmjukhet, säger Jacob Käll i ett första pressmeddelande.

Han säger själv att han ser tre viktiga områden som han vill arbeta med och få till större samarbete med; Civilsamhälle, näringsliv och kommun.

– Det finns så mycket kraft i Vimmerby kommun, så många som brinner för sina orter, sina föreningar, sina företag. Tillsammans kan vi åstadkomma mycket.

Stärka allianssamarbetet

På det politiska planet kommer Jacob Käll jobba för att stärka Allianssamarbetet i kommunen.

– Vi har ett väldigt bra samarbete, men det kan bli ännu starkare. För min del handlar det om också om att skapa förtroende för Centerpartiet och vår politik. Jag ser framför mig att jag kan bidra med ökad samverkan och ökat samförstånd i Alliansen och med den kommunala organisationen, säger Jacob Käll.

Ingela avtackades

I samband med stämman avtackades även tidigare KSO:n Ingela Nilsson Nachtweij, som valde att dra tillbaka sin kandidatur:

– Det finns inte längre förutsättningar för mig att genomföra den politik vi gick till val på. Det har varit en oerhört påfrestande höst för mig och för min familj. Jag vill önska Jacob Käll lycka till i sin nya roll.

Håll utsikt på sajten under kvällen för fler artiklar.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt