Annons:

SD: Vad händer om de ensamkommande vill ha pizza?

Sverigedemokraten Anneli Jakobsson undrar vad som händer om de ensamkommande blir sugna på pizza. Foto: Simon Henriksson

SD: Vad händer om de ensamkommande vill ha pizza?

Inom kort öppnas kommunens nya boende för ensamkommande flyktingbarn i Locknevi. I en interpellation ställd till socialnämndens ordförande Eva Berglund (S) ställer sverigedemokraten Anneli Jakobsson en rad frågor, bland annat: ”Hur har ni tänkt göra om grabbarna vill ha pizza?”

Annons:

Kommunens nya boende i Locknevi fick en hel del kritik av ortsborna vid ett informationsmöte tidigare i år. Sverigedemokraterna stämmer nu in i klagosången i en interpellation ställd till Eva Berglund.

Partiets fullmäktigeledamot Anneli Jakobsson skriver att det finns en stor brist på aktiviteter i Locknevi och är orolig över det stora avståndet till Vimmerby: ”Dessutom är det 2,5 mill till Vimmerby, och då kanske ungdomarna föredrar att stanna i Locknevi om dagarna, med risk för att det kan bli oroligheter”.

Varsin dator?

Jakobsson skriver också att boendet ”absolut inte” ger någon bra integration, varken för samhället eller för de ensamkommande. Hon undrar också om de killarna kommer att få varsin dator, hur mycket personal som behövs, vilken beredskap kommunen har, hur man tänker att anordna skolskjuts och hur Vimmerby kommun ska göra i den händelse att de ensamkommande blir sugna på pizza:

”Hur har ni tänkt göra om grabbarna vill ha pizza eller något annat de är sugna på, flera dagar i veckan? De är ju trots allt 25 stycken och alla blir kanske inte sugna samtidigt”.

Utbildning i svenskhet

Jakobsson har även lämnat in två motioner till fullmäktige. I den ena kräver hon att interpellationssvaren ska offentliggöras tidigare och i det andra att SFI ska införa en obligatorisk undervisning i svenskhet. Tanken är att SFI-eleverna ska lära sig om uppförande, lokala ordningsregler, den svenska demokratin samt vår kultur och traditioner. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt