Annons:

Christel R Karlsson var med och startade Kvinnojouren lokalt. Foto: Arkivbild

Vänsterpartiet stöttar Kvinnojouren i coronakrisen

Moderaterna i Vimmerby utmanade de andra partierna i coronakrisen. Vänsterpartiet väljer att anta utmaningen och ge ett bidrag till Kvinnojouren Hultsfred-Vimmerby med 3 000 kronor.

Annons:

Vänsterpartiet hakar därmed på Moderaternas utmaning, men gör på ett litet annorlunda sätt. 

– I kriser som den här drabbas redan utsatta grupper extra hårt. Därför väljer vi att stötta Kvinnojouren som hjälper kvinnor i en mycket svår situation som får det ännu värre när tiderna blir svåra, säger Vänsterns ordförande Jerry Pettersson.

Vänsterpartisten menar att redan våldsutsatta kvinnor och deras barn är en grupp som hittills glömts bort i covid-19-krisen. Jerry Pettersson menar också att stödet till deras arbete redan innan krisen varit för dåligt från både stat och kommun. 

"Andra partier har valt att köpa presentkort till handeln för att stötta det lokala näringslivet. Vänsterpartiet har övervägt det men till slut blev det kontant bidrag för att Kvinnojouren själva ska kunna fördela pengarna där de behövs bäst. I praktiken kommer dock pengarna gå till det lokala näringslivet i slutänden ändå, när jouren använder pengarna för olika inköp", skriver Vänsterpartiet.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt