Annons:

Nästa vår får åskådaren på Arena Ceos/Skobes Arena tak över huvudet. Foto: Linus Johansson

Helt klart för ny läktare på Arena Ceos

Alldeles nyss fattade fullmäktige beslut om att godkänna förslaget om att bygga en läktare på Arena Ceos/Skobes Arena. Viss konflikt uppstod i ärendet i fullmäktige.

Annons:

Samtliga partier var överens om sakfrågan: en läktare för 729 000 kronor ska byggas vid Arena Ceos. Läktaren ska flyttas från Vimarvallen till Ceos.

– Äntligen. Det här är ett ärende som vi har haft i flera år och jag tycker att det här är glädjande, vi har kommit långt, sa Peter Högberg (S) som vill se över taxan för att hyra anläggningen:

– Nu har vi en väl fungerande taxa för de klubbar som nyttjar gräset. Nu handlar det om avtalet som berör sponsring och reklamskyltar. Vi ska se hur vi kan lösa det.

Inte betalat hyra

Centerpartiet ville förena med beslutet med ytterligare två att-satser:

  • Att avtal mellan föreningar som saknar avtal med kommunen snarast skrivs när nu denna investering i kommunens egen anläggning görs så att alla avtal mellan kommun och föreningar blir tydliga.
  • Att investeringen av läktaren finansieras med hjälp av hyresintäkter.

Bakgrunden är förstås att det saknats avtal mellan kommunen och Vimmerby IF sedan VIF flyttade in på Arena Ceos/Skobes Arena. För 2015 har VIF ännu inte betalat någon hyra och parterna har fakturerat varandra sexsiffriga belopp.

"Sätter ner foten"

Konflikten har DV skrivit om vid flera tillfällen tidigare.

–Det har varit otydligheter och nu gör vi en gång för alla upp det här och fixar avtal. Nu sätter vi ner foten, sa Ingela Nilsson Nachtweij.

Högberg:

– Jag yrkar avslag på attsatserna, därför att det inte hör till ärendet. Det har med en läktare att göra, inte med generella avtal. Jag yrkar avslag på attsatserna, därför att det inte hör till ärendet. Det har med en läktare att göra, inte med generella avtal.

Ingela Nilsson Nachtweij menade att frågorna hör ihop:

– Det här har visst flera bottnar, ett av skälen till att vi inte fått in hyresintäkter är att VIF inte menar att arenan är färdigställd. Därför har de inte betalat hyran. Vi har budgeterat med 440 000 i hyresförlust och det beror på att avtal och arena inte är klar. I allra högsta utsträckning hänger det här samman.

1,6 miljoner

Centerpartiets första att-sats fick stöd från de övriga oppositionspartierna, men det var endast en person inom majoriteten som röstade emot partilinjen: Håkan Nyström (M) som valde att inte delta i voteringen. 

Även den andra att-satsen avslogs. Centerpartiet, Kristdemokraterna och Sverigedemokraterna reserverade sig.

Fullmäktige klubbade även igenom de åtgärder som ska göras på Arena Ceos för cirka 900 000 kronor. Totalt satsar man alltså 1,6 miljoner ytterligare på arenan, varav 729 000 går till läktaren. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt